T-Mobile vzpostavil prvo 5G omrežje po ZDA

0

Tretji največji ponudnik mobilne telefonije v ZDA T-Mobile je v ponedeljek sporočil, da mu je uspelo vzpostaviti mobilno omrežje pete generacije 5G po skoraj celotnih ZDA, ki po njihovih podatkih pokriva 200 milijonov ljudi. Njegovo omrežje naj bi bilo boljše od večjih konkurentov Verizona in AT&T.

Omrežje namerava razširiti in izboljšati po dokončani združitvi s podjetjem Sprint, ki jo je vlada Donalda Trumpa odobrila, vendar pa se sooča s tožbami številnih zveznih držav, ki se strinjajo s stališčem potrošnikov, da bo združitev prinesla manj konkurence in višje cene.

5G omrežje T-Mobila deluje z večjo hitrostjo kot dosedanje omrežje 4G, vendar pa naj še vedno ne bi bilo tako hitro kot obljublja nova tehnologija. T-Mobile namerava kmalu prodajati tudi telefone in komunikacijske naprave, ki so sposobne delovanja na omrežju 5G, med njimi OnePlus 7T Pro 5G McLaren in Samsung Galaxy Note10+ 5G.

Omrežje hitre povezave bi naj pomagalo vzpodbuditi razvoj in inovacije tudi na drugih področjih – avtomobilih brez voznika, medicini in raznih industrijskih aplikacijah. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen