SAB: Sramota. Angelika. Bratušek. Mlinarjeva bi utegnila že danes pridobiti slovensko državljanstvo, saj naj bi predstavljala slovenski nacionalni interes!?

26

Avstrijska državljanka Angelika Mlinar, ki jo v SAB predlagajo za kohezijsko ministrico, bi lahko že danes na upravni enoti pridobila odločbo o državljanstvu. Mlinarjeva pa bo z Dunaja v Ljubljano morala prispeti najpozneje do 10. ure, saj se delovni čas ljubljanske upravne enote danes izjemoma izteče predčasno.

Vlada je na četrtkovi seji ugotovila, da obstaja interes Slovenije za sprejem Angelike Mlinar v državljanstvo. Na podlagi tega mnenja in ob izpolnjevanju ostalih zakonsko določenih pogojev ministrstvo za notranje zadeve izda odločbo o državljanstvu. Na spletu pa je že opaziti mnoge komentarje, ki opozarjajo, da Mlinarjeva ne predstavlja prav nobenega nacionalnega interesa za našo državo.

Mlinarjeva je sicer najprej prosila avstrijsko državo za dovoljenje, da pridobi dvojno državljanstvo, a postopek tam še ni končan, rok za imenovanje novega ministra po odstopu Iztoka Puriča pa je 7. januar. Zato se je Mlinarjeva odločila zaprositi za slovensko državljanstvo še pred končanim postopkom v Avstriji in hkrati računa na to, da ji Avstrija ne bo odvzela avstrijskega državljanstva.

Če želi državljanstvo pridobiti še danes, pa bi Mlinarjeva v Ljubljano morala prispeti že sredi dopoldneva. Kot je navedeno na spletni strani ljubljanske upravne enote, ki naj bi ji odločbo vročila, bodo namreč vse njene izpostave danes izjemoma odprte le do 10. ure, in ne kot običajno.

Razlogov za skrajšani delovni čas niso ne pojasnili. Bržkone pa bi lahko bil razlog v udeležbi zaposlenih upravne enote na srečanju z ministrom za javno upravo Rudijem Medvedom, ki je v napovedi ministrovih aktivnosti najavljeno za 11. uro v ljubljanskem BTC.

Če bo Mlinarjeva slovenska državljanka že danes, bo predsednik vlade Marjan Šarec njeno kandidaturo lahko že poslal v parlamentarni postopek. Kot je navedeno v poslovniku DZ, je zaslišanje pred pristojnim parlamentarnim odborom nato lahko sklicano že v treh dneh, najpozneje pa v sedmih dneh.

Tako je zaslišanje Mlinarjeve na pristojnem odboru DZ in morda tudi že glasovanje o njej na plenarni seji pričakovati že prihodnji teden, tudi v primeru, če bi Mlinarjeva do državljanstva prišla šele v ponedeljek. (sta/ured)

Št. komentarjev: 26
 1. andrej pravi

  Pujsa Pepa in poblajhana kura.

 2. Jernej pravi

  Če dobi tako ekspresno državljanstvo, je Šarec storile veleizdajo!

 3. Muco pravi

  To je bolj za rubriko, “saj ni res, pa je”….

 4. mirror pravi

  Korošica išče samo dobro plačano službo, ne bo pa delala. saj še nihče od naših komisarjev ni naredil še nič dobrega za državo. Zakaj jo absolutna tako priporoča se ne ve, vendar kjer je ona, tam je povsod sum korupcije.

 5. haapy yack pravi

  hoj
  In zakaj tega noben v slovenistanu ni sposoben preprečiti.
  boditevcvetju

 6. Jožef pravi

  Menim, da Alenka Bratuše do sedaj še ni naredila nič, kar bi ohranilo ali izboljšalo stanje v Sloveniji.
  Kar se pa tiče te Avstrijke, pa je menda vsem jasno, da v Slovenijo ne bil noben avstrijski politik, ki kaj velja, silil , kaj šele, da bi kak pošten Avstrijec prosil za slovensko državljanstvo, če bi imel “čiste” namene.
  Bolje bi bilo, da bi Alenka povabila k sodelovsnju Šiška, ta je Slovenec in tvega svojo svobodo za Slovenijo in za Slovence.

 7. Zvonko pravi

  Si predstavljate, da bi Slovenca zaposlili v avstrijski vladi na mestu ministra? Misiji nemogoče niti v naslednjih 1000 letih!

 8. raft pravi

  Maja SunČIČ:, kdo so največji gospodarski in politični luzerji desetletja v Sloveniji?

  Janković, Cerar in Mesec so luzerji levice, medtem ko je pravi politični luzer na desnici Janez Janša.
  —————
  Seveda na levici ni pravih luzerjev, ker so pravi luzerji samo na desnici. Ga. bradavičarka, tisti ki smo služili JNA vemo, da smo se Slovenci na-fukali takih ku-rb kot ste vi še pa (malo po vaše) još.

 9. Viktor pravi

  Mogoče bo pa Alenki lažje pri srcu, ker bomo smejali dvema …

 10. haapy yack pravi

  hoj
  Delajo z državjanstvi kot grezničarji z greznicami. Je pa to voda na mlin k ukinitvi nacionalnosti in s tem tudi držav v lager EU. Davni sen masonov.
  boditevcvetju

 11. raft pravi

  Jaz bi vsem Slovencem, ki živijo v Avstriji, Italiji in na Madžarskem omogočil dvojno državljanstvo, vzel pa bi ga vsem južnjakom.

 12. bruh pravi

  hinavska, nestrpna, ogabna, NESPOSOBNA levićarka……naša legalizirana rdeča mafija jo bo lepo sprejela in ona se bo pridno pokorila smrdečemu kučanovemu mafijskemu krogu….in pridno lizala….in za to bo dobro plačana….nič novega….ajd..

 13. bruh pravi

  da kućanovim zmankujejo smrdeče mafijske rdeče sv i nje?…le sprašujem….ajd..

 14. mirror pravi

  Mene pa zanima, kakšno dodano vrednost bo prinesla ta Angelika. Če bi bila dobra, bi dobila službo v Avstriji, kjer se je rodila. Zdi se mi, da gre bolj za izsiljevanje SAB. Pri nas je itak pravnikov kot listja in trave. Dobri so uspešni in imajo svoje pisarne, slabši pa so sodniki po naših sodiščih. Da so slabi pove to, da zaradi njihovega slabega dela država plačuje kazni.

 15. Muco pravi

  O BOG NAM POMAGAJ!!!… kaj nas je doletelo…pri vsej že dosedanji golazni nam je še uvažajo, pa zdaj ne iz ćefurije,…. GOTOFI SMO!!!

 16. Bogdan Šalamun pravi

  Sramota, da Slovenija nima svojih ljudi za vodenje države. No, potem pa dajmo Avstrijcem vse v roke.Jaz takoj podpišem!

 17. haapy yack pravi

  hoj
  Kva bi podpisoval? To je že itak vse davn zmenjen. Slovenistan je protektorat Habsburžanov…
  boditevcvetju

 18. raft pravi

  Haapy Yack pravi Pred 57 minut
  hoj
  Kva bi podpisoval? To je že itak vse davn zmenjen. Slovenistan je protektorat Habsburžanov…
  boditevcvetju
  —————————
  Slovenci kot nacija so lahko preživeli samo v sobivanju z Germani.

 19. Jože pravi

  Najbollje da pride k nam kar avstrijski predsednik,sa naš Serpentinšek tako ni vreden nič.

 20. mirror pravi

  Sedaj že iz Avstrije uvažamo socialiste. Njeni so ji vse odobrili, samo da bo šla.

 21. haapy yack pravi

  Slovenci kot nacija so lahko preživeli samo v sobivanju z Germani.
  ———————————————————————————————————-
  hoj
  Čudn. Ko so German zasedl svoj del Slovenistana so takoj prepovedal slovenščino in vse kraje v svojem lager preimenval v nemščino. V Maribor je Dolfe krulu; naredite mi to deželo nemško. Zig.
  boditevcvetju

 22. raft pravi

  Jaka, je-beš Dolfita. Preberi še kaj o odnosu Slovencev do AvstroOgrske.

 23. haapy yack pravi

  hoj
  Jaka, je-beš Dolfita. Preberi še kaj o odnosu Slovencev do AvstroOgrske.
  ——————————————————————————————————————-
  Avstroogrske ni več. Dobr Habsburžani pa še mahajo z repom in si sedaj še potihoma želijo svoje nekdajne deželice spet nazaj. Kaj pa na to reče globalni Prediktorparazit. Prav dal smo vas v ropotarnico zgodovine.
  boditevcvetju

 24. raft pravi

  Jaka, tudi tvoje pos-rane jugoslavije ni več.

 25. Boro pravi

  Se pravi je nacionalni interes izvoz droge v Avstrijo preko trgovin

 26. haapy yack pravi

  Jaka, tudi tvoje pos-rane jugoslavije ni več.
  ………………………………………………………………..
  hoj
  Tudi tvoje ne vem kaj bo kmalu sam še spomin.
  boditevcvetju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen