Protestniki vdrli v urad malteškega premierja

0

Protestniki so danes zjutraj vdrli v urad malteškega premierja Josepha Muscata, kjer so skoraj šest ur blokirali vhod v njegovo pisarno in zahtevali, da nemudoma odstopi. Protestniki so se zbrali tudi pred stavbo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Okoli 30 aktivistom levičarske skupine Graffitti je zjutraj uspelo vdreti v stavbo in se usesti pred pisarno Muscata, kjer so tolkli po bobnih, žvižgali in zahtevali odstop premierja.

Protestnike so kasneje obkolili vojaki, novinarji pa so morali zapustiti prizorišče. Po približno šestih urah se je blokada končala, protestniki pa so se pridružili ostalim pred stavbo.

Malteški premier je sicer zaradi očitkov glede ravnanja v primeru umorjene novinarke Daphne Caruana Galizia, ki je preiskovala korupcijo v njegovem ožjem krogu, napovedal, da bo januarja odstopil. Muscat po navedbah kritikov, tudi družine umorjene novinarke, ščiti odgovorne za umor, vendar mu vodstvo laburistične stranke za zdaj odločno stoji ob strani. Muscat je napovedal, da bo odstopil po 12. januarju, takoj, ko bo njegova stranka izbrala novega vodjo. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen