Izginilo letalo čilske vojske z 38 ljudmi na krovu

0

Čilsko vojaško letalo hercules AC-130 z 38 ljudmi na krovu je izgubilo radarsko povezavo v ponedeljek po lokalnem času dve uri po vzletu z zračne baze v mestu Punta Arenas na jugu države. Letalo s 17 člani posadke in 21 potniki na krovu, je bilo namenjeno v zračno oporišče čilske vojske na Antarktiki, poročajo tuje tiskovne agencije.

Iz čilske vojske so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočili, da so sprožili alarm, ko se je ob 18.13 po lokalnem času prekinila komunikacija z letom in začeli reševalno akcijo, v kateri sodelujejo letala in vojaška mornarica.

Letalo bi morali pristati ob 19.17 po lokalnem času. Neimenovani predstavnik čilske vojske je za medije dejal, da je letalo ob 0.40 po lokalnem času ostalo brez goriva, zaradi česar so ga razglasili za pogrešanega, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na krovu letala je bila logistična operama ter osebje za vojaško bazo na Antarktiki.

Letalska nesreča je zadnja v nizu dramatičnih dogodkov v Čilu, ki ga že skoraj dva meseca pretresajo protesti proti družbeni in ekonomski neenakosti ter politični eliti. V izgredih ob protestih je doslej umrlo 26 ljudi, več kot 12.000 jih je bilo poškodovanih. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen