Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani se kot edina poslovno-ekonomska šola iz Slovenije ponovno uvršča med 95 najboljših poslovnih šol v Evropi

0

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani se drugo leto zapored uvršča med 95 najboljših poslovno-ekonomskih šol v Evropi, kar pomeni za ponovno priznanje njene kakovosti v mednarodnem okolju. Pomen te uvrstitve posebej potrjuje dejstvo, da je pogoj za uvrstitev na lestvico vsaj ena od dveh najuglednejših mednarodnih akreditacij poslovne šol, AACSB ali EQUIS, in  uvrstitev programa International Master in Business (IMB)  na FT lestvico najboljših poslovnih programov. Ekonomska fakulteta ima obe navedeni akreditaciji, poleg njiju pa tudi akreditacijo AMBA, ki potrjuje kakovost MBA programa in spada v skupino trojno akreditiranih poslovno ekonomski šol.

Študenti Ekonomske fakultete imajo v okviru programov dvojnih diplom možnost študiranja kar na petih poslovnih šolah, ki so prav tako rangirane na lestvici Financial Times (KEDGE, BI, Audencia, ISCTE in ESSCA). S švicarsko poslovno šolo Univerze St. Gallen, ki je tradicionalno med najboljšimi štirimi, pa Ekonomska fakulteta že tretje leto zapored organizira skupno doktorsko poletno šolo GSERM Ljubljana. Ob tem imajo študenti Ekonomske fakultete možnost študija na večini šol z lestvice v okviru partnerskih sporazumov za izmenjavo. Posebej je pomembno tudi partnerstvo EUTOPIA, kjer šest uglednih univerz – Univerza Vrije Universiteit Brussel, Univerza CY Cergy Paris, Univerza Pompeu Fabra Barcelona, Univerza v Göteborgu, Univerza v Warwicku ter Univerza v Ljubljani vključno s svojimi poslovnimi šolami, sodeluje pri oblikovanju evropske univerze prihodnosti.

Kot poudarjajo, je uvrstitev na lestvico Financial Times priznanje Ekonomski fakulteti in njenim profesorjem in sodelavcem za dolgoletno delo in prizadevanje za izboljšanje kakovosti na področju visokošolskega izobraževanja, vrhunskega raziskovanja in prenosa znanj. Po besedah dekanje dr. Metke Tekavčič, je to tudi priznanje diplomantom, da so med študijem pridobili znanje in kompetence, ki sledijo izzivom sodobnega poslovno-ekonomskega sveta in širšega družbenega okolja. “Posebej pomembno je, da gre pri tem za zavezo Ekonomske fakultete, ki zahteva aktivno delovanje v okolju in pridobivanje neproračunskih sredstev, saj država z javnimi viri tovrstne kakovosti kljub sprejetim resolucijam ne omogoča. Želimo si, da bi jo vsaj pripoznala,” pravi  prof. dr. Metka Tekavčič.

Lestvica Financial Timesa je najbolj prepoznavna lestvica poslovnih šol v mednarodni poslovni javnosti, uvrstitev nanjo pa znak kakovosti šole in diplomantov, ki so po zaključku študija hitro zaposljivi. Uvrstitev fakultete kaže, da Ekonomska fakulteta po kakovosti izstopa tako v Sloveniji kot tudi v širše. Kot pravi prof. dr. Andreja Cirman, prodekanja za študijske zadeve, Ekonomska fakulteta glede na kriterije, ki jih Financial Times za razvrstitev uporablja, dokazuje, da s sodobnimi študijskimi programi in kakovostnim študijskim okoljem ustvarja cenjene in zaposljive diplomante, konkurenčne tistim iz najboljših evropskih šol. “Uvrstitev fakultete na lestvico potrjuje uresničevanje naše vizije, da bomo leta 2025 med poslovnimi in ekonomskimi šolami Srednje in Vzhodne Evrope prva izbira za skupno raziskovanje, učenje in oblikovanje trajnostnih razvojnih rešitev,” poudarja dr. Andreja Cirman.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen