Ameriški vojak v strelskem napadu na Havajih ubil dva človeka

0

Pripadnik ameriške mornarice je v sredo v vojaški ladjedelnici oporišča v Pearl Harborju v strelskem napadu ubil dva civilna uslužbenca mornarice, še enega pa ranil. Nato je s strelom v glavo sodil tudi sebi. Mornariška policija, ki izvaja preiskavo, zaenkrat še ni objavila motiva za dejanje.

Strelski napad se je zgodil v sredo okoli 14.30 po lokalnem času. Vojaško bazo Pearl Harbor-Hickam, ki je nastala z združitvijo mornariškega in zračnega oporišča, so zatem zaprli za dve uri.

Imena ubitih, ranjenega in storilca še niso objavili. Kot je na novinarski konferenci dejal admiral Robb Chadwick, še ne vedo, ali so bile žrtve tarče načrtnega napada ali pa jih je napadalec izbral naključno. Glede na trenutne ugotovitve je bil strelec v aktivni vojaški službi na ladji USS Columbia.

O novem strelskem napadu so pristojni obvestili tudi predsednika ZDA Donalda Trumpa, ki po navedbah Bele hiše spremlja položaj.

V soboto bodo v Pearl Harborju sicer obeležili 78. obletnico japonskega napada ob začetku druge svetovne vojne, v katerem je 7. decembra 1941 umrlo 2300 Američanov. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen