Znamenita okrogla Lennonova očala gredo na dražbo

0

Avkcijska hiša Sotheby’s bo decembra na spletni dražbi ponudila znamenita sončna očala Johna Lennona skupaj s parkirnim listkom z datumom 25. april 1969, ki ga je dobil Ringo Starr. Oba predmeta sta bila doslej v lastni nekdanjega voznika skupine The Beatles. Za očala si obetajo iztržiti 8000 funtov, za parkirni listek pa do 1500 funtov.

Predmeta je imel pol stoletja v lasti Alan Herring, ki je bil osebni voznik Beatla Georga Harrisona v poznih 60. letih. Kot je povedal, je Lennon očala pustil na zadnjem sedežu mercedesa. Voznik, ki je ob Lennonovem izstopu opazil, da so očala ostala v avtu, je obenem videl, da so poškodovana. Ponudil se je, da jih odnese v popravilo. Vendar ga je Lennon potolažil, češ, da so bila le za njegov zunanji videz, je Herringove besede povzela francoska tiskovna agencija AFP.

Po Herringovih besedah je bila odločitev za prodajo težka zaradi čustvene vrednosti, vendar ga na Beatle bolj kot predmeti vežejo posebni spomini, ki jih ima na čas, ko je bil v njihovi službi.

Pri avkcijski hiši bodo poleg očal, ki jih Herring ni nikoli dal popraviti, in parkirnega listka za dva funta, ki ga je Ringo Starr dobil pred hišo založbe Beatlov, na spletni dražbi ponudili še nekaj drugih predmetov, povezanih z Beatli. Tako bodo med 3. in 6. decembrom med drugim na voljo še cigaretni vžigalnik, ki se je znašel v Herringovem avtu, majice, ki so jih nosili Beatli, in Harissonova kitara, za katero bi po pisanju AFP lahko dobili 60.000 funtov.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen