Vreme: V nedeljo na zahodu sončno, drugod sprva oblačno, popoldne jasno

0

Ponoči se bo v vzhodni polovici Slovenije pooblačilo, v krajih ob meji s Hrvaško bo možen rahel dež. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 6, ob morju okoli 9 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V nedeljo bo na zahodu pretežno jasno. Drugod bo sprva oblačno ali megleno in večinoma suho, popoldne pa se bo delno zjasnilo, bolj oblačno bo ostalo predvsem v jugovzhodni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek bo na vzhodu povečini sončno, drugod se bo pooblačilo. Zjutraj in deloma dopoldne po nižinah megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo v zahodni Sloveniji začelo rahlo deževati. V torek bo oblačno in deževno.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem je plitvo območje nizkega zračnega tlaka, ki se počasi polni. Vremenska fronta se pomika nad osrednji Balkan in vzhodno Evropo. K nam od jugozahoda doteka postopno bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V nedeljo bo v krajih vzhodno od nas oblačno, predvsem v notranjosti Hrvaške ter deloma na Madžarskem bo deževalo. Drugod bo suho, v krajih zahodno od nas povečini sončno. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen