V tovornjaku blizu Londona odkrili deset domnevnih migrantov

0

Britanska policija je v četrtek zvečer v tovornjaku blizu Londona odkrila deset domnevnih migrantov. Enega med njimi so zaradi zdravstvenih težav prepeljali v bližnjo bolnišnico. Voznika so prijeli, preiskava pa še poteka, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedala tiskovna predstavnica policije v Essexu.

Policijo so o migrantih, skritih v prikolici tovornjaka, obvestile priče.

Le nekaj ur prej so v zapečateni prikolici tovornjaka na trajektu za Irsko odkrili 16 ljudi. Tovornjak je iz francoskega pristanišča Cherbourg do irskega mesta Rosslare odplul v sredo zvečer, zaposleni pa so migrante odkrili med rutinskim pregledom. Po poročanju irske javne televizije RTE so vsi v skupini moški, najverjetneje Azijci, stari med 20 in 40 let. Pred dnevi naj bi krenili na pot iz Belgije.

Že v torek so na danski tovorni ladji v zabojniku odkrili 25 migrantov, za katere menijo, da so iz Iraka in Kuvajta. Ladja je bila na poti z Nizozemske v Veliko Britanijo.

Mednarodno javnost je oktobra letos osupnilo odkritje trupel 39 migrantov iz Vietnama v parkiranem tovornjaku v Essexu. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen