V letalskem napadu na tovarno piškotov v Libiji sedem mrtvih

0

V letalskem napadu na tovarno piškotov v južnem delu Tripolija je bilo danes ubitih sedem ljudi, 35 je bilo ranjenih. Med žrtvami je več delavcev iz tujine.

Napad se je zgodil v predmestju libijske prestolnice Vadi Rabi. Z libijskega zdravstvenega ministrstva so sporočili, da so med žrtvami dva Libijca ter pet državljanov Bangladeša, Egipta in Nigra, poročajo tuje tiskovne agencije.

Predstavnik reševalcev Osama Ali je povedal, da so morali reševalno akcijo prekiniti, saj so območje še preletavala letala.

Vabi Rabi je od spomladi prizorišče srditih spopadov med silami uporniškega generala Kalifa Haftarja in mednarodno priznane vlade.

Haftar, ki že nadzoruje pretežni del vzhodne Libije in nekatere dele na jugu, je aprila svojim silam ukazal, naj zavzamejo Tripoli. Od takrat je bilo v spopadih ubitih več kot 1000 ljudi, domove pa je zapustilo 120.000 ljudi.

Haftarjeva libijska narodna vojska je večkrat zanikala, da bi njihove sile napadale civiliste, in vztraja, da so njihova tarča teroristične skupine. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen