Teren za razrast vard je v Sloveniji pripravljen: Država prebivalstvu ob meji s Hrvaško ne zagotavlja mirnega življenja!

0

Antiša Korljan v komentarju Varda? Ne, hvala. piše, da lahko uvoz Šiškove štajerske varde na Primorsko z lahkoto odpravimo z zamahom roke češ, fantje srednjih let se igrajo vojake in se smešijo, ampak, kot opozarja avtor, pojava ne gre podcenjevati.

“Teren za razrast vard je v Sloveniji pripravljen. Država prebivalstvu ob meji s Hrvaško ne zagotavlja mirnega življenja, kot bi jim ga morala. Vdori v počitniške hišice ali barake za spravilo orodja so postali nova normalnost na Štajerskem, Notranjskem, Kočevskem ali v Brkinih. Zaradi tega res nihče ni umrl, tudi zares pretepli ilegalni migranti k sreči niso še nikogar. Vendar je že občutek, ko nikdar ne veš, kdaj ti bodo vdrli ali poškodovali imetje, neprijeten. In od ugotovitve, da “policija in vojska ne naredita nič” do podpore samooklicanim varuhom reda in miru je le pol koraka. Lokalno prebivalstvo kaže razumeti, da je v stiski. A se gre hkrati zanesti na njihovo zdravo pamet, ki bo varde ustavila z ignoriranjem oziroma z nesprejemanjem. Edini, ki naj se v tem trenutku z vardami ukvarjajo, so policisti in morda vojaki ter seveda vlada, ki naj poskrbi, da bo pojav omejila.”

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen