Slovenska Karitas zbira sredstva za pomoč prizadetim ob potresu v Albaniji

0

Po torkovem potresu, ki je prizadel Albanijo, je Slovenska karitas pozvala k zbiranju sredstev za humanitarno pomoč ter obnovo domov tistih prebivalcev Albanije, ki so ostali brez vsega.

Sredstva zbirajo na Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 0214 0001 5556 761, Namen: Potres Albanija, koda namena: CHAR, BIC banke: LJBASI2X, Sklic: 00 626. Možno je tudi darovanje prejo SMS sporočila KARITAS5 na 1919 in prispevati 5 evrov, so sporočili s Slovenske karitas.

Albanijo je od letošnjega poletja prizadelo več potresov, torkov na zahodu Albanije pa je bil najmočnejši med vsemi in je še posebej prizadel mesti Drač in Thumane.

Stanje je zaskrbljujoče, ljudje so v šoku, porušeni so številni domovi, kjer živijo že tako zelo revni ljudje, ki so večinoma pristaniški delavci, so sporočili s Slovenske karitas. Sodelavci Caritas Albanija, ki so že obiskali mesti Drač in Thumane, da bi ocenili razmere, so sporočili, da bo ena od najnujnejših potreb oskrba s hrano.

Caritas Albanija bo s sredstvi, ki jih ima na razpolago, takoj začela s pomočjo v hrani, z odejami ter z vodo in osnovnimi higienskimi potrebščinami. Slovensko Karitas in druge članice Caritas Europa so zaprosili za pomoč. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen