Razprava o proračunih 2020/21 za zgodovino: Namesto o 21 milijardah evrov je poslanka LMŠ Divjak Mirnikova govoričila kar o 1926 milijardah!

7

DZ bo danes glasoval o proračunskih dokumentih za prihodnji dve leti, ko se kljub manjšim prilivom od dohodnine pričakuje največ prihodkov doslej, rekordna bo tudi poraba. Čeprav vodi manjšinsko vlado, premier Matjan Šarec verjame, da bodo dobili zadostno število glasov, zato na njihov sprejem tudi ne namerava vezati zaupnice.

No, medtem njegovi poslanci očitno ne vedo niti tega, koliko milijonov gre na kakšno proračunsko postavko, saj so v svoji vnemi naštevali kar silne milijarde. Tako je poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik naštela skupaj kar 1926 milijard evrov vreden proračun za obe leti.

V resnici sta proračuna težka slabih 21 milijard, proračun za leto 2020 v višini 10,35 milijona evrov in proračun za leto 2021 v višini 10,45 milijona evrov. Nekaj je ob tem na dlani: ali poslanci LMŠ sploh ne ločijo med milijoni in milijardami ali pa dejansko nimajo niti osnovnega finančnega znanja ali celo oboje.

V obeh letih je sicer za pričakovati, da bodo prihodki presegali odhodke. Proračunski presežek je tako leta 2020 načrtovan pri 0,9 odstotka BDP-ja, leto pozneje pa pri 1,2 odstotka BDP-ja.

Št. komentarjev: 7
 1. baba žaba pravi

  Lubi bog, kakšno nesposobno ženšče… dajte ji kuhalnico v roke in naj dela vsaj nekaj pametnega!

 2. marko pravi

  LMŠ-jevci nesposobni pač…

 3. linke pravi

  a je bila zaposlena na politikisu ?

 4. Muco pravi

  Ne majmun, tam taka kura nima kaj iskat!!

 5. Jaka pravi

  Kokoš pri frizuri in v glavi…

 6. linke pravi

  to sem napisal če je bila na politikisu ker tam brišejo vse komentarje ,če malo preveč začinjeni proti režimskim kuram , muco mimogrede majmun te je naredil če že hočeš vedeti .

 7. vanč pravi

  Zato pa smo tam kot smo… premier pajac, njegovi poslance neznalice!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen