Policija potrdila dve smrtni žrtvi napada z nožem v Londonu, več ranjenih tudi v napadu z nožem v nizozemskem Haagu

2

Britanska policija je potrdila, da je današnji napad v Londonu zahteval dve smrtni žrtvi, tri ljudi zdravijo v bolnišnici, poročajo tuje tiskovne agencije.

Načelnica londonske policije Cressida Dick je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP potrdila, da sta v napadu poleg napadalca umrli še dve osebi, ki sta bili v napadu ranjeni.

London je danes pretresel nov teroristični napad, ko je moški domnevno z nožem napadel ljudi. Policija je osumljenca, ki je imel na sebi lažno eksplozivno napravo, ustrelila, ta pa je podlegel poškodbam na kraju dogodka. Policija incident obravnava kot terorizem. Motiv za napad še ni znan.

Neznanec je danes v nizozemskem Haagu na nakupovalni ulici, kjer je bilo zaradi črnega petka veliko nakupovalcev, zabodel tri ljudi. Napadalec je na begu, poročajo mediji. Napad na Nizozemskem se je zgodil le nekaj ur po podobnem napadu v britanski prestolnici London, ki ga tamkajšnja policija obravnava kot terorističen napad.

Po poročanju nizozemske tiskovne agencije ANP, ki se sklicuje na dobro obveščene vire, v Haagu napad ni imel terorističnega motiva, vendar uradno tega še niso potrdili.

Po poročanju nizozemskih medijev je na kraju dogodka v Haagu več reševalnih vozil. Območje tudi preletavajo policijski helikopterji. Po navedbah nizozemske policije je napadalec star med 45 in 50 let ter ima temne, kodraste lase. Oblečen je bil v sivo trenirko, nosil je tudi šal.

Napad se je zgodil v Hudson’s Bay trgovini. Policija je na Twitterju objavila, da se je na ulici Grote Marktstraat v središču Haaga zgodil incident z nožem, v katerem je bilo ranjenih več ljudi. O zdravstvenem stanju ranjenih in morebitnem motivu za napad še ni poročil. Kasneje so potrdili, da so bili na eni od glavnih nakupovalnih ulic v središču mesta ranjeni trije ljudje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Št. komentarjev: 2
  1. linke pravi

    zob za zob ,še boljše glavo za zob

  2. andrej pravi

    To je ta popustljiva evropska azilna zakonodaja in merkel wilkomen v praksi…

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen