Pijan voznik povzročil nesrečo, nato pa zapeljal še proti občanu in policistu

0

Pijan voznik je v ponedeljek v Puščavi povzročil prometno nesrečo in nato nadaljeval vožnjo. Na kraj sta takoj prišla policista. Voznik se je nato vrnil in sprva zapeljal proti občanu, nato pa tudi proti policistu, ki je z njim govoril. V nesreči se je policist lažje poškodoval, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

Okoli 19. ure je voznik osebnega avtomobila v kraju Puščava izgubil oblast nad vozilom, trčil v ogledalo ob cesti, zapeljal na travnik in nato nadaljeval vožnjo. Na kraj nesreče sta takoj odšla policista, ki sta opravila ogled in zbirala obvestila od občana.

Voznik se je nato z avtomobilom vrnil na kraj nesreče in zapeljal proti občanu, ki je uspel odskočiti. Voznik je nato trčil v drug avtomobil. Po trčenju je nadaljeval vožnjo, avtomobil je obrnil in ponovno zapeljal proti občanu ter policistu. Policista sta poskušala nevarnega voznika ustaviti, a ni upošteval njunih ukazov. Takrat je voznik ponovno speljal in lažje poškodoval policista.

Policista sta z uporabo prisilnih sredstev nevarnega voznika obvladala in mu odvzela prostost. 23-letni voznik je imel 0,54 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. V avtomobilu pa so našli še vrečko s posušenimi rastlinskimi delci, za katere sumijo, da gre za prepovedano konopljo.

Policisti so ugotovili še, da je voznik, preden se je vrnil na kraj, povzročil še eno prometno nesrečo. V naselju Marof se je zaletel v stanovanjski objekt, razbijal opremo v stanovanju in pri tem povzročil škodo. Osumljenca so policisti odpeljali v prostore za pridržanje. Nadaljujejo ugotavljanjem vseh okoliščin, po zaključeni preiskavi ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen