Papež Frančišek je ob svetovnem dnevu revnih obedoval s kar 1500 ubogimi

0

Papež Frančišek je danes ob tretjem svetovnem dnevu revnih, ki ga obeležuje Cerkev, kosil skupaj z ubogimi. V dvorano Pavla VI. v Vatikanu je na kosilo povabil 1500 najbolj pomoči potrebnih, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Papež je pred tem vodil sveto mašo, v kateri je spomnil na revne in pomoči potrebne. “Kako lepo bi bilo, če bi revni v naših srcih zavzeli mesto, ki ga imajo v srcu Boga. Ko smo pri revnih, ko jim služimo, potem se učimo sloga in načina Jezusovega, potem razumemo, kaj ostane in kaj mine,” je dejal Frančišek.

V poslanici pred svetovnim dnevom pa je papež zapisal, da so reveži pogosto označeni kot zajedavci družbe, odpusti pa se jim ne niti njihova revščina. “V že tako dramatičnem položaju jim ni dovoljeno uzreti konca predora,” je dodal. Opozoril je, da reveži pogosto nimajo enakih pravic kot ostali oz. za njih ni enako poskrbljeno, kar jim še otežuje izhod iz prekarnih razmer.

Frančišek je danes že tradicionalno na kosilo povabil revne, med njimi bolne, brezdomce, Rome in migrante. Postregli so kosilo brez svinjskega mesa, da so lahko za mizo uživale tudi osebe drugih veroizpovedi, je pojasnil škof Rino Fisichella. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen