Milijarder Bloomberg potrdil predsedniško kandidaturo: Premagal bom Donalda Trumpa in obnovil Ameriko!

1

Nekdanji župan New Yorka Michael Bloomberg je danes potrdil, da namerava izzvati ameriškega predsednika Donalda Trumpa na volitvah leta 2020. Že dneve se je ugibalo, ali bo milijarder, ki ga sprva ni zanimala igra za položaj predsednika, uradno kandidiral.

“Kandidiram za predsednika, da bom premagal Donalda Trumpa in obnovil Ameriko,” je zapisal Bloomberg na svoji spletni strani ob zagonu kampanje.

“Ne moremo si privoščiti še štiri leta nepremišljenih in neetičnih dejanj predsednika Trumpa,” je dodal.

Po oceni 77-letnika predstavlja Trump resno grožnjo ZDA in vrednotam Američanom. “Če zmaga drugi mandat, morda ne bomo nikoli okrevali zaradi te škode,” je še zapisal.

Nekdanji župan New Yorka je prejšnji teden kandidaturo prijavil zvezni volilni komisiji (FEC), čeprav takrat še ni napovedal uradne kandidature. Prijava pomeni izraz želje, da namerava kandidirati za predsednika ZDA kot demokrat.

Bloomberg je doslej svoje ime prijavil za glasovnice na demokratskih strankarskih volitvah v več zveznih državah. Bloombergu sedanja druščina demokratskih kandidatov ne vzbuja zaupanja, da lahko premagajo Trumpa, in meni, da lahko sam bolje opravi v dvoboju dveh milijarderjev.

Kot zmerni demokrat predstavlja Bloomberg konkurenco nekdanjemu podpredsedniku ZDA Joeju Bidnu, ki je glede na ankete v prednosti med demokratskimi kandidati. Bloomberg je sicer marca še zatrjeval, da ga ne zanima predsedniška tekma, češ da je takrat zavestno zavrnil možnost kandidature, da ne bi z njo škodoval Bidnu, poroča nemška tiskovna agencija dpa. (sta)

Število komentarjev: 1
  1. haapy yack pravi

    hoj
    Bo ja. Potem bo moral onemogočit familijo Rdeči ščit, ki so lastniki Feda.
    Stari fantazira.
    boditevcvetju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen