Medijskih toplic niti za slabega pol milijona evrov nihče več noče kupiti

1

Celjska družba Global leasing, ki je na majski javni dražbi za nakup Medijskih toplic ponudila 455.000 evrov, je od nakupa odstopila. Global leasnig namreč v napovedanemu roku ni plačal kupnine. Tako je tudi ta postopek prodaje neuspešen, je danes za STA povedal stečajni upravitelj toplic Igor Bončina.

Bončina je sicer avgusta postopek prodaje Medijskih toplic zamrznil, ker je Global leasing takrat predlagal, da podpis kupoprodajne pogodbe opravijo oktobra, s čimer se je strinjala tudi hipotekarna upnica Nova KBM.

Ta je imela sicer v stečaju priznane terjatve prvega zastavnega reda v višini 833.000 evrov, ki jih je prodala ljubljanskemu podjetju za upravljanje naložb Alos.

Tako se bo s tem novim upnikom zdaj Bončina uskladil, kako bo potekal nadaljnji postopek prodaje Medijskih toplic.

Ponudbe za nakup Medijskih toplic so maja poleg Global leasinga oddali še samostojni podjetnik Janez Burica, ljubljanska Akustika Group, Vila Gasner iz Bistrice pri Tržiču in ljubljanski Bau Projekt.

Bončina je na februarski javni dražbi skušal Medijske toplice, ki propadajo že desetletje, prodati za 678.900 evrov, potem ko je bila februarja lani cena postavljena pri 895.384 evrov, a je bilo zbiranje ponudb neuspešno.

Ocenjena likvidacijska cena za Medijske toplice sicer znaša nekaj več kot 909.000 evrov.

Medijske toplice, ki zajemajo 24.000 kvadratnih metrov in so bile del Poslovnega sistema Zupanc, propadajo od leta 2009 in so v zelo slabem stanju. Hotel je v razsulu in izropan, prav tako bazeni, med drugim nekdanji notranji bazen z izvirom tople vode.

Po besedah Bončine je bilo podanih prek 17 kazenskih ovadb proti neznanim osebam zaradi odtujitve in poškodovanja tujega premoženja.

Trenutno kompleks začasno uporablja društvo za šport in rekreacijo Škorpijoni iz Hrastnika, ki je hkrati dolžno vzdrževati okolico. (sta)

Število komentarjev: 1
  1. diler resnice pravi

    Neverjetno? Hotel z izvirom tople vode(verjetno tudi zdravilne) pa prepustili ropanju in propadu.Hotelska veriga družine Trump bi se zagotovo prijavila na razspis, če bi imeli z ZDA boljše diplomatske odnose, tako pa smo kot država še vedno pod dilemo rizika kapitalskih naložb iz tujine!?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen