Izrael prestregel več raket iz Sirije

0

Izraelska zračna obramba je danes prestregla štiri rakete, ki so jih proti severu države izstrelili iz Sirije, so danes sporočili iz izraelske vojske. Po poročanju sirske tiskovna agencije Sana pa so kasneje slišali eksplozije v bližini prestolnice Damask. Ali so obstreljevanja terjale žrtve, ni znano.

Po navedbah izraelske vojske nobena od raket ni padla na Golansko planoto. Sirski observatorij za človekove pravice pa je sporočil, da so skupine blizu sirskemu režimu rakete proti Izraelu izstrelile iz bližine Damaska. Observatorij sicer ni podal pojasnil, kdo točno je izstrelil rakete in ali je obstreljevanje terjalo žrtve, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Poleg Sane je o eksplozijah v bližini letališče v Damaska poročal tudi observatorij. Po njegovih informacijah je pet raket zadelo območja južno in jugozahodno od prestolnice. Izraelska vojska je namreč ciljala položaje, s katerih so domnevno izstrelili rakete proti Izraelu, so dodali pri observatoriju.

Izrael pogosto izvaja letalske in raketne napade na tarče v Siriji. Kot pojasnjujejo pri vojski, večinoma napadajo pozicije Irana ali libanonske milice Hezbolah, ki so sovražniki Izraela in v Siriji podpirajo režim Bašarja al Asada. Izrael je izvedel tudi nekaj napadov na palestinske skrajne skupine, kot na primer na Islamski džihad prejšnji teden.

Islamski džihad se je pridružil drugim skupinam pri krhkem dogovoru o premirju na območju Gaze po dvodnevnih spopadih z Izraelom prejšnji teden, ki so terjali življenja 34 Palestincev. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen