73-letni Trump na tokratni zdravniški pregled potoval v avtomobilski koloni, v kateri je bilo tudi reševalno vozilo!

0

Ameriški predsednik Donald Trump je v soboto nepričakovano obiskal vojaško bolnišnico Walter Reed in tvitnil, da je šlo za prvo fazo njegovega rednega letnega zdravniškega pregleda. Tiskovna predstavnica Stephanie Grisham je pojasnila, da je imel Trump pač prost vikend in čas, zato je šel na delni pregled.

Bela hiša ni pojasnila, kakšni redni letni zdravstveni pregledi potekajo v več fazah niti zanimivosti, da 73-letni predsednik najmočnejše države na svetu za konec tedna nima pomembnejšega dela. Novica je sprožila špekulacije in vprašanja o predsednikovem zdravju, ki je sredi preiskave pred ustavno obtožbo za njegovo odstavitev s položaja.

Trumpov zdravnik je sicer po lanskem pregledu, ki je potekal v “eni fazi”, povedal, da je odličnega zdravja in tudi Trump je sedaj tvitnil, da je po prvi fazi sedaj prav tako vse odlično. Pozno popoldne v ponedeljek je tudi zdravnik Sean Conley sporočil, da je bil Trumpov “vmesni” pregled konec tedna rutinski in da je potekal v tajnosti samo zaradi “nezanesljivosti glede urnika”. Conley je posebej dodal, da predsednik ni imel bolečin v prsih, niti ga niso pregledali ali zdravili zaradi srčnih ali nevroloških težav.

Kaj več ni pojasnil, jasno pa je, da redni letni zdravstveni pregled v fazah ni nič običajnega ali rutinskega. Ugibanja kar dežujejo skupaj z mnenji, da je bil predsednik konec preteklega tedna malce hripavega glasu, kar je lahko tudi posledica njegovih “novinarskih konferenc”, ki jih občasno pripravlja pred ropotajočim helikopterjem in mora kriče odgovarjati na novinarska vprašanja.

Za navaden prehlad sodeč po ugibanjih ni mogli iti, ker imajo za tovrstne malenkosti dobro oskrbljeno ambulanto v Beli hiši. Poleg tega je Trump na svoja dva prejšnja redna pregleda iz Bele hiše potoval z vsemi fanfarami, torej z najavo in helikopterjem. Tokrat je potoval v avtomobilski koloni, v kateri je bilo tudi reševalno vozilo. Med ugibanji pa je tudi to, da je Bela hiša, v kateri vlada zmešnjava, pač spet klavrno izpeljala neko zadevo in povzročila špekulacije, ki ne bi smele biti potrebne. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen