Zoper Jankovića vloženi novi obtožnici: tokrat zaradi spornega posla prodaje delnic Mercatorja in zaradi zadeve Gramozna jama

3

Specializirano državno tožilstvo je vložilo novi obtožnici proti ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću. Prva se nanaša na posel prodaje delnic Mercatorja iz leta 2006, druga pa na zadevo Gramozna jama, ki sega v leto 2009 in se nanaša na Stožice, poroča spletni portal MMC Radiotelevizije Slovenija.

Posel prodaje delnic Mercatorja sega v leto 2006, Jankovića pa sumijo, da se je z vrsto zapletenih poslovnih transakcij izognil plačilu davka. 47.000 delnic je namreč uradno prodala družba Electa Inženiring, ki je bila v lasti podjetja županovih sinov Damijana in Jureta Jankovića. Preiskovalci pa so prepričani, da je podjetje takrat nadzoroval ljubljanski župan, in da je bil tako on dejanski lastnik delnic, ki so bile pri Electi parkirane do prodaje.

V tej zadevi je bila pred slabim tednom vložena obtožnica zoper tri fizične in eno pravno osebo, poroča spletni portal. Ovadba je bila sicer podana pred petimi leti, sodna preiskava pa se je končala pred letom dni.

Janković je pred dobrim mesecem za RTV Slovenija zatrdil, da od prodaje leta 2004 s podjetjem Electa Holding nima ničesar.

Zadeva Gramozna jama pa sega v leto 2009. Zoran Janković naj bi v tem primeru zlorabil svoj položaj in družbi Grep, ki je gradila Stožice, pridobil za 1,4 milijona evrov premoženjske koristi, obenem pa naj bi z lažnimi dokumenti Grepu omogočili pridobitev 5,5 milijona evrov posojila v Banki Koper. Obtožnica je bila vložena zoper pet fizičnih in eno pravno osebo, med soobtoženimi pa naj bi bili podžupanja Jadranka Dakić ter Uroš Ogrin in Zlatko Sraka iz Grepa. (sta)

Št. komentarjev: 3
 1. Janez Kepic-Kern pravi

  Upajmo,
  da je to – začetek KONCA – “ŽAL” ŽUPANOVANJA
  tega
  očitno spornega človeka.
  A naj svoje rečejo – preiskava in sodišča.L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 2. Sadra pravi

  Pri Jankoviću je vse sporno. Od funkcij, do premoženja. Meče pa zelo slabo luč na vse srbe . Bodi v Sloveniji ali izven nje. Enostavno je sramota vseh, ki ga še podpirajo. vključno s sodstvom.
  Da je Jankovič srbski okupator je bilo videno tudi včeraj na Presercu. Njegov mačehovski odnos do zborovanja.
  Če bi pela tam ceca žena pokojnega vojnega zločinca, bi velikih oči in sbsko šejkačo na glavi skakal po dragih granitnih kockah. Slovenci, pa kaj je v vas? Postali ste balkanski čapci. Pod Nemci smo preživeli 1000 let s svojo kulturo, mentaliteto. Ti balkanci so na oropali naše kulture in mentalitete v 100 tih letih. (Cankar 1918)

 3. linke pravi

  obesit ga za kavel in v ljubljanico z njim

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen