V LMŠ bodo ne glede na vprašljivo bodoče sodelovanje z Levico nadaljevali s projekti iz sporazuma

1

Poslanska skupina LMŠ je v sporočilu za javnost zapisala, da bodo ne glede na nadaljnji potek sodelovanja z Levico nadaljevali s projekti iz sporazuma z Levico, ker tudi sami verjamejo, da je večina dobrih in pomembnih za ljudi. Dodali so, da je sodelovanje odvisno predvsem od Levice, a tudi od vseh partnerjev v koaliciji.

“Treba se je zavedati, da mora prav vsak izmed partnerjev znati kdaj stopiti korak nazaj, da vsi skupaj stopimo dva naprej,” so v sporočilu za javnost zapisali v poslanski skupini LMŠ.

Kot navajajo, si prizadevajo izvajati projekte, zapisane v sporazumu. “Vendar pa to ne gre tako hitro, niti ni preprosto. Koalicijo sestavlja pet političnih strank, vsaka ima svoje želje in veliko napora in časa je potrebno vložiti da najdemo za vse sprejemljivo rešitev. Na drugi strani pa imamo še pogodbeno partnerico Levico, s katero se je ravno tako treba usklajevati,” so zapisali. Dodali so, da ima tudi sporazum, ki so ga podpisali, svoje pomanjkljivosti, “predvsem pri operativni izvedbi”.

V sporočilu so tudi spomnili na nekatere projekte, ki so jih izpeljali skupaj z Levico. Poudarili so, da se je danes zgodil prvi prenos zemljišč za stanovanjski sklad za gradnjo 589 stanovanj in 90 vrstnih hiš, da so v torek dvignili minimalno urno postavko za študentsko delo ter da je v javni obravnavi tudi stanovanjski zakon, v katerem je predlagana tudi omejitev rasti najemnin stanovanj.

V zadnjih dneh so se namreč odnosi med koalicijo in Levico znova zaostrili. Vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović je v četrtek dejal, da je sodelovanje z Levico na slabi točki ter da tak način sodelovanja, kot ga imajo, ni primeren za manjšinsko vlado. Dodal je, da ne vidi potrebe po tem, da bi še podpisali tak sporazum. Da sodelovanje vlade z Levico, kot so si ga zamislili ob oblikovanju vlade, ne deluje, je ocenil tudi prvak DeSUS Karl Erjavec.

Vodja poslancev Levice Matej T. Vatovec pa je v odzivu dejal, da način delovanja koalicije in izjave nekaterih partnerjev očitno kažejo na odločitev, da bo koalicija krmilo preusmerila bolj v desno. Če ni volje za spoštovanje dogovorov in glede na ukrepe v zadnjem času, bodo po njegovi besedah zelo težko še naprej na kakršen koli način sodelovali. Premier Marjan Šarec je nato umiril ton in dejal, da si še vedno želi nadaljnjega sodelovanja z Levico. (sta)

Število komentarjev: 1
 1. Janez Kepic-Kern pravi

  POŽAREPORT – mi moje proteste
  zošer VULGARNI IN BALKANIZIRANI – jezik POŽARREPORTA – briše ”
  Zato – ponatiskujem na POŽAREPORTU – IZBRISANO
  tukaj !
  Dobro jutro, dober dan !
  Bog nam ga daj !
  POŽAREPORT !?
  ZAKAJ IMATE TAKO VULGAREN IN BALKANIZIRAN
  jezik – na tem, baje raziskovalnem – POŽAREPORTU?
  Obljubljene SKUPNE slike LMŠ “IMITATORJA-PREMIERJA”
  in tiste morda OK KAMNIŠKE MAMICE – preprosto – NE OBJAVITE.
  DANES – SE ZDI – POŽAREPORT – VOZI SLALOM
  in dela “KRIVIE” mimo
  OBLJUBLJENE “DOKAZNE SLIKE” – ki je verjeno – NI !
  Hja
  – kje je pa toliko obljubljana SKUPNA SLIKA
  LMŠ Marjana Š in tiste mami iz Kamnika
  – iz zadnjega leta, dveh. OBLJUBA – DELA – DOLG !
  Če obljubiš nekaj – česar – nimaš
  – si pa v težavi – mar ne ? Danes – se zdi
  ” HVATA KRIVINE” in objavlja – vse sorte
  se zdi – POŽAREPORT, ker pač
  “kronskega dokaza” =skupne slike LMŠ M.Š.
  skupaj s tisto KAMNIŠKO MAMI – preprosto – NI !
  Mar ne ?
  “SKUPNA SLLIKA”=”NOVINARSKA RACA” – se zdi !?
  “novinarska raca”
  tako se reče – po starem
  Nikoli kaznovan, nealko !upokojenec iz LJ, , 67 let L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen