Samsung priznal varnostno napako pri bralniku prstnih odtisov

0

Južnokorejski tehnološki velikan Samsung Electronics je priznal varnostno napako pri bralniku prstnih odtisov na nekaterih modelih pametnih telefonov ob uporabi določenih zaščitnih folij, zaradi katere lahko telefon odklenejo nepooblaščene osebe. Uporabnikom svetujejo, naj izbrišejo vse shranjene prstne odtise in v napravo shranijo nove.

Napako je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP odkrila Britanka, ki je ugotovila, da lahko njen pametni telefon Samsung galaxy s10 odklene kdorkoli, če na zaslon namesti določeno zaščitno folijo.

Pri Samsungu so pojasnili, da je napaka povezana z napačnim delovanjem bralnika prstnih odtisov, nameščenega pod zaslonom. Ob uporabi določenih zaščitnih folij bralnik kot prstni odtis uporabnika prepozna kakršno koli tridimenzionalno obliko, torej katerikoli prstni odtis.

Uporabnikom modelov galaxy note 10 in 10+, galaxy s10 in s10+ ter galaxy s10 5G svetujejo, naj izbrišejo vse shranjene prstne odtise in v napravo shranijo nove. Obenem priporočajo uporabo uradnih zaščitnih folij, napovedali pa so tudi programski popravek.

Če se bo izkazalo, da gre za pomanjkljivost z večjimi posledicami za uporabnike, bi to za Samsung lahko pomenilo nov škandal. Leta 2016 je njegov ogled okrnil škandal z baterijami pametnih telefonov galaxy note 7, pri katerih je v več primerih prišlo do samovžiga. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen