Italiji tečejo solze žalosti: Zadnji videoposnetek dveh policistov iz Trsta, ki ju je ustrelil 29-letni prišlek iz Dominikanske republike

0

Spomnimo: pred policijsko postajo v Trstu je minuli petek prišlo do streljanja, v katerem sta bila ubita dva policista, umor pa je zagrešil 29-prišlek iz Dominikanske republike. Štiri policiste je še ranil.

Napadalca, potem ko je ukradel skuter, je policistom prijavil njegov brat. Ta jim je tudi dejal, da ima brat psihične težave.

Iz poročila tržaške kvesture izhaja, da je zaradi petkove jutranje kraje v Ulici Carducci, kjer je s skuterja pahnil žensko in ga ukradel, storilca prijavil njegov 32-letni brat. Ta je poklical policijo in pojasnil, da je skuter ukradel brat, ki da ima psihične težave, čeprav ni v oskrbi tržaškega centra za duševno zdravje.

Kot izhaja iz poročila kvesture, so policisti obiskali brata in z njima prispeli na kvesturo, kjer je 29-letnik presenetil 34-letnega policista, ki ga je pospremil na stranišče. Iztrgal mu je pištolo in ga ustrelil v prsi ter trebuh.

Ko se mu je po robu postavil 31-letni policist, je tudi njega pokosil s pištolo. Zatem je drugi žrtvi odvzel orožje in nadaljeval pohod – najprej proti stopnicam, ki vodijo v gornja nadstropja, nato pa proti izhodu, kjer je ranil še tretjega policista.

Pred poslopjem je poskusil vdreti v tam parkirano policijsko vozilo, nato pa ustrelil v vozilo kriminalistov. Slednji so ga s pištolo ranili v dimlje in ranjen je obležal na pločniku.

Neoboroženi napadalčev brat se je med dramatičnim dogajanjem v strahu skril in zabarikadiral v nek urad, nato pa pobegnil v kletne prostore kvesture, kjer so ga prijeli. S streljanjem nima opravka, je po navedbah Primorskega dnevnika dodala policija. Sprva so poročila navajala, da je napadalčev brat skušal pobegniti, a so ga ujeli.

Sedaj pa so družbena omrežja preplavljena z zadnjim videoposnetkom ubitih policistov Mattea Demenega in Pierluigia Rotta, ko sta bila še na svojem zadnjem skupnem nočnem dežurstvu. V ozadju se sliši popevka pevca Alana Sorrentija “Figli delle Stelle”, kar v prevodu pomeni “otroci zvezd”. Med zvezde sta zaradi nerazumnega dejanja odšla tudi policista, Italiji pa tečejo solze žalosti.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen