FŠO bo v 2020 za slovenski šport namenila 8,5 milijona evrov

0

Fundacija za šport (FŠO) bo v letu 2020 za slovenski šport namenila 8,5 milijona evrov, okrog deset odstotkov več kot lani. Razpis bo objavljen v uradnem listu v petek, zadnji rok za prijave bo 11. november. Prva sredstva naj bi za tekmovalni šport razdelili že marca prihodnje leto.

“Do predlani so sredstva FŠO vsako leto upadala zaradi uvedbe desetodstotnega davka na srečke. Tako je za leto 2018 FŠO razpisala sedem milijonov, za letos pa 7,7 milijona. Loterije so se v tem času prilagodile trgu in so kljub slabšim vstopnim pogojem, kot so drugje, z novimi proizvodi privabile nove kupce,” je na novinarski konferenci pojasnil predsednik FŠO Aleš Remih.

FŠO pridobiva denar iz koncesijskih dajatev Loterije Slovenije in Športne loterije. Od slednje dobi 80 odstotkov, 20 pa sestrska Fundacija za invalidske in humanitarne namene (Fiho).

Pri Loteriji Slovenije je razmerje obrnjeno, Fiho dobi od tam 80 odstotkov. Remih pa je dejal, da FŠO v absolutnem znesku od obeh loterij dobi približno enako višino sredstev, v zadnjih letih rahlo več od Športne loterije.

Remih je izpostavil, da bodo naslednje leto največ denarja, nekaj nad štiri milijone evrov, namenili za tekmovalni šport. Dva milijona je FŠO razpisala za športne objekte, 970.000 evrov za razvojne projekte, 750.000 za šport za vse, 500.000 pa za športne prireditve. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen