V rimski restavraciji dve japonski turistki za dve porciji testenin “olupili” za 430 evrov, pogoltnega lastnika pa oblasti kaznovale s 5.000 evri kazni

0

Zaradi previsokega računa so lastniku neke rimske restavracije naložili 5000 evrov kazni, restavracija je morala tudi za pol dneva zapreti svoja vrata, poročanje italijanskih medijev povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

Zgodba se je začela, ko sta dve japonski turistki v čisto običajni restavraciji za kosilo morali odšteti 430 evrov. Kot sta objavili na Facebooku, sta naročili dve porciji testenin. Objavi sta pridali tudi posnetek računa. Lastnik restavracije je sicer zatrjeval, da sta poleg tega naročili še dve ribji plošči z zelenjavo in vino.

Policija je kasneje sporočila, da so lastnika restavracije oglobili, ker je turistkama zaračunal 80 evrov napitnine. Poleg tega so pri restavraciji tudi ugotovili nekaj administrativnih nepravilnosti.

Afera z visokim računom je v Rimu tudi razvnela razpravo o lokalih, ki so v bližini turističnih znamenitostih večnega mesta.

“Takšni primeri škodijo ugledu Rima,” se je pridušal neimenovani predstavnik združenja rimskih vodičev Federagit. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen