Tyson Fury tudi v svojem 30. dvoboju ostaja neporažen

0

Nekdanji svetovni boksarski prvak težke kategorije Tyson Fury ostaja neporažen v profesionalni karieri. Danes je v svojem 30. dvoboju v Las Vegasu premagal Šveda Otta Wallina, čeprav mu je tekmec že v tretji rundi zadal udarec nad desno oko, po katerem je Fury še ves dvoboj krvavel.

A Britanec je dvoboj pripeljal do zmage, doslej prav tako neporaženega Šveda je ugnal po točkah (116-112, 117-111, 118-110) in slavil 29. zmago ob enem neodločenem izidu v karieri.

“Hitro sem dobil rano, kar je povsem spremenilo potek dvoboja. Večino boja nisem nič videl,” se je po zmagi pritoževal Fury, ki je po šesti rundi potreboval tudi zdravniško oskrbo rane, po dvoboju pa so ga odpeljali še na šivanje v bolnišnico.

Današnji dvoboj je bil za Furyja ogrevanje na poti do revanše s svetovnim prvakom verzije WBC Deontayem Wilderjem, ki naj bi bila na sporedu februarja 2020. Fury in Wilder sta decembra lani v Los Angelesu uprizorila epski dvoboj, ko je Fury v 12. rundi vstal in si prislužil neodločen izid, kar pa je pomenilo, da je šampionski pas ostal v lasti Wilderja. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen