Tudi policija končno začela preverjati “mutne” odpise dolga družbam v lasti družine Janković

9

Policija preverja “določene okoliščine” v zadevi prisilne poravnave treh Electinih družb iz kroga družine ljubljanskega župana Zorana Jankovića, so današnje poročanje časnika Finance za STA potrdili na Generalni policijski upravi. Če bodo ugotovili razloge za sum storitve kaznivega dejanja, bodo ustrezno ukrepali, so napovedali.

V javnosti odmeva odpis 29 milijonov evrov dolga družbam Electa Inženiring, Electa Naložbe in Electa Holding, ki so v lasti sinov ljubljanskega župana Damijana in Jureta Jankovića. Poenostavljeni prisilni poravnavi Electe Inženiringa in Electe Naložb sta pravnomočno potrjeni, v primeru Electe Holdinga pa se je prejšnji teden kot upnik pritožilo Okrožno sodišče v Ljubljani. O pritožbi bo odločalo višje sodišče.

Kot dodajajo Finance, so bile vse tri Electine poenostavljene prisilne poravnave sprejete s pomočjo prijateljskih upnikov, družb v lasti Jana Beca, ki je v ključni fazi odkupil Hetine terjatve do Elect in s tem prišel do odločilne večine pri izglasovanju postopkov.

“Policija v zadevi preverja določene okoliščine in če bo ugotovila razloge za sum storitve kaznivega dejanja, katerega storilec se preganja po uradni dolžnosti, bo ustrezno ukrepala,” so povedali na Generalni policijski upravi. Dodali so še, da na vprašanja, ki se nanašajo na konkretne fizične osebe, zaradi varstva osebnih podatkov ne morejo odgovarjati.

Medtem spletni portal Siol poroča, da bo Notarska zbornica Slovenije preverila delo notarja Mira Košaka pri omenjeni zadevi. Gre za notarja, ki je delal vse notarske zapise papirjev, povezanih s poenostavljenimi poravnavami treh podjetij Electe.

Na mestu je vprašanje, ali je Košak kot notar storil dovolj pri zaustavitvi manevrov, s katerimi je Damijan Janković načrtoval odpis 29 milijonov evrov dolgov trem podjetjem iz skupine Electa, piše Siol. Na eni strani zato, ker se od notarjev pri overjanju listin zahteva skrbno ravnanje, preverjanje vseh okoliščin sklepanja poslov in naznanitev sumov morebitnih kaznivih dejanj.

Na drugi strani pa podatki portala nakazujejo, da je Košak moral vedeti, da nekatere največje upnike Elect v resnici obvladuje Damijan Janković. To pa pomeni, da poenostavljene prisilne poravnave ne bi smele veljati, so dodali. (sta)

Št. komentarjev: 9
 1. muco pravi

  Tudi policajnarija je začela…..
  Ne se prehitro veselit, ti majmuni nebi našli svojega dreka, če nebi glih vanj stopili.
  Tako bo tudi v tem primeru.

 2. raft pravi

  Muco pravi Pred 2 uri
  Tudi policajnarija je začela…..
  Ne se prehitro veselit, ti majmuni nebi našli svojega dreka, če nebi glih vanj stopili.
  Tako bo tudi v tem primeru.
  ——————
  Igra za slovenske norce. Za 1. maja 2020 bo zopet jankovič požel aplavz na temo: mi proletarci in s strani kapitalizma oropani delovni ljudje.

 3. raft pravi

  Delta Holding v regijo med Bolgarijo in Slovenijo vlaga 600 milijonov evrov
  ——————-
  A se po novem srbska akademija nauka imenuje Delta Holding? Sanja se vam ne preljubi moji Slovenci zakaj se gre!!!

 4. bruh pravi

  nič ne bo, ti smrdeči kućanovi jugomafijaći so totalitarno zvesti levičarski nestrpni kadri in torej sodno in medijsko zaščiteni s strani našega državnega rdečega mafijskega sistema….ajd…četudi bi zaklal na glavnem trgu sredi belega dne motečega drugaće mislečega otroka ne bi bilo nič….toliko bolj za umazan mafijski denar…..ajd…oni so taki..vsi..kot fotokopije…ajd..

 5. Muco pravi

  … naslov stalnega prebivališča žepana ajlepš mest na svet de, Vinterca 55, Rudnik Ljubljana….

  1. Re gornjemu pravi

   To je tvoje pisanje? Drugič se ustavi in zajemi sapo, preden kaj napišeš

 6. Muco pravi

  Ja, tisto kar se pa dogaja na Rožniku, ko srbski cigan moralizira, saj komaj zadržuje smeh, je pa milo rečeno perverzno.

 7. raft pravi

  Ko gledam sliko teh dveh balkanskih lopovov me prime, da bi prijel za orožje tako kot leta 91.

 8. Muco pravi

  Problem je v tem ker ga nimamo, so vse prodali, kriv je pa baje Janša. Tak pravijo.
  Je pa po svoje dobro, da le tega nimam, ker bi bil kdo že v krtovi deželi.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen