Tehnologija 5G tudi za srednji razred

0

Južnokorejski tehnološki velikan Samsung je omogočil peto generacijo mobilne telefonije (5G) tudi v telefonih srednjega cenovnega razreda. Za model Galaxy A90 5G bo treba odšteti 749 evrov, v Južni Koreji je že na voljo, na evropski trg pa prihaja oktobra.

Samsung je svoj novi telefon iz serije Galaxy predstavil danes na sejmu IFA v Berlinu. Z njim želi tehnologijo 5G približati “širši množici”, namenjen pa je predvsem uporabnikom, ki želijo skorajda v realnem času deliti svoja doživetja z družino in prijatelji.

Samsung Galaxy A90 5G je zmogljiv in zanesljiv telefon. Vgrajen ima procesor Snapdragon 855 5G, s katerim se uporabniku odpirajo številne možnosti. Tako lahko v živo spremlja športno tekmo ali koncert svoje najljubše glasbene skupine, skoraj kot da bi bil dejansko tam – zahvaljujoč stabilni povezavi in majhnemu zamiku.

Video posnetke, fotografije in druge medijske vsebine si je mogoče na neskončnemu zaslonu z diagonalo 17,03 centimetra ogledovati skorajda v kinematografski kakovosti. Na zadnji strani ima naprava tri kamere, od katerih glavna premore 48 milijonov slikovnih pik.

Galaxy A90 ima šest ali osem gigabajtov velik pomnilnik, za shranjevanje podatkov pa je na voljo 128 gigabajtov prostora. Poleg tega se telefon, ki ga je Samsung predstavil v beli in črni barvi, ponaša še z zmogljivo baterijo s 4500 mAh in zelo hitrim polnjenjem. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen