Šest najbolje plačanih boksarjev in MMA borcev v letu 2019, na vrhu Canelo Alvarez s skoraj 100 milijoni USD

0

Kdo so po Forbsu v letu 2019 najbolje plačani boksarji in MMA borci?

6: Nekdanji svetovni boksarki prvak v srednji kategoriji Gennady Golovkin je v zadnjih 12 mesecih zaslužil 25,5 milijona dolarjev.

37-letni boksarski veteran Gennady Golovkin je lastnik odlične statistike: 37 dvobojev je dobil kar 35-krat z nokavtom, vknjižil pa je tudi en neodločen izid in en poraz. Za slednje je zaslužen Saul “Canelo” Alvarez in zelo verjetno je, da bomo tudi v tretje gledali njun medsebojni boksarski ognjemet.

Golovkin je promotor znamk kot so: Nike, Hublot in Tecate, poroča Forbes. Prav tako je podpisal dogovor za 6 dvobojev z DAZN-om, streaming servisom, ki ga imenujejo tudi Netflix za šport. Ta dogovor je vreden 100 milijon dolarjev.

5: Svetovni prvak v velterski kategoriji, legendarni filipinski boksar Manny Pacquiao, je v žep pospravil 26 milijonov dolarjev.

Celo pri 40 letih Manny Pacquiao ostaja elitni boksar, kar je dokazal tudi v svojih zadnjih dvobojih.

Najprej je lani julija ustavil Lucasa Matthyssea, premagal  Adriena Bronerja v letošnjem januarju in prav tako dosegel zmago nad Keith Thurmanom, ki je bil do sedaj nepremagljiv.

Pacquiao je do sedaj imel kar 70 profesionalnih dvobojev, na pay-per-view pa je gostoval 24-krat. To je generiralo kar 20 milijonov dolarjev prodaj ogledov dvobojev ali 1,25 milijarde dolarjev zaslužka, poroča Forbes.

4: Svetovni boksarski prvak v težki kategoriji Deontay Wilder si je priboksal 30 milijonov dolarjev.

Deontay Wilder je eden izmed glavnih razlogov, da boksarji iz težke kategorije v ZDA spet doživljajo renesanso.

Wilder ima slabo boksarsko tehniko, a njegova moč je neverjetna, kar je občutilo vseh 40 boksarjev (iz 42 profesionalnih dvobojev), ki jih je nokavtiral.

Wilder je v lanskem decembru, ko se je boril z neporaženim britanskim boksarjemTyson Furyjem in remiziral, samo v tem dvoboju zaslužil 10 milijonov dolarjev.

3: Odštekani MMA borec Conor McGregor je zaslužil 47 milijonov dolarjev.

Forbes poroča, da je v zadnjih 12 mesecih irski borec največ zaslužil s sponzorskimi pogodbami in poslom z viskijem.

Lanskega oktobra se je skoraj po dveh letih vrnil v Oktagon, a ga je prepričljivo premagal rival v lahki kategoriji Khabib Nurmagomedov. McGregor je imel zagotovljenih 3 milijone dolarjev, poroča Forbes, a dodatnih 30 milijon dolarjev je Irec pokasiral iz naslova prodanih vstopnic, saj je dvoboj bil zelo promoviran.

McGregor na veliko služi tudi s svojo znamko viskija “Proper no. Twelve”, saj je bilo samo v enem letu prodanih 200.000 zabojev njegovega viskija, ki se širi tudi na večje trge kot so ameriški, kanadski, avstralski in ruski, dodajajo pri Forbsu.

2: Nekdanji svetovni prvak v težki kategoriji Anthony Joshua si je priboril 55 milijonov dolarjev.

Joshua je s svojo popolno atletsko postavo in nasmehom za milijon dolarjev, pravi magnet za sponzorje.

Pogodbe ima podpisane z velikimi podjetji kot so Under Armour, Jaguar LandRover in Beats by Dre.

Britanski boksar ima srebrno medaljo iz Svetovnega amaterskega prvenstva iz leta 2011 in zlato medaljo iz olimpijskih iger 2012. V svoji profesionalni karieri pa je nanizal 22 zmag (21 KO), letos pa je izkusil tudi svoj prvi poraz, ko ga je junija presenetljivo nokavtiral mehiški boksar Andy Ruiz Jr.

Joshua and Ruiz Jr. se bosta na povratnem dvoboju pomerila še letos, na začetku decembra.

1: Svetovni boksarski prvak v srednji kategoriji Saul “Canelo” Alvarez je v zadnjem letu zaslužil 94 milijonov dolarjev.

Saul “Canelo” Alvarez je tehnično dovršen boksar, ob tem, da ima v svojih pesteh tudi neverjetno moč. V svoji profesionalni karieri je imel 55 dvobojev, pri tem je vknjižil 52 zmag (35 KO), 2 neodločena izida in 1 poraz (proti Floydu Mayweatherju).

Je trenutno najbolj popularen boksar na svetu, saj je podpisal s streaming servisom DAZN pogodbo za kar 365 milijonov dolarjev za 11 dvobojev. Prvi je bil z Rockyjem Fieldingom, ki ga je nokavtiral, drugi pa je bil z Danielom Jacobsom, ki ga je prepričljivo premagal po točkah.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen