F571 na terenu: športni novinar iz POP TV Žiga Lesjak osumljen tihotapljenja migrantov!?

9

Policija je v nedeljo na južni meji zaradi zaradi suma tihotapljenja migrantov prijela novinarja športnega programa POP TV. Novinarjeva ravnanja so v omenjeni medijski hiši obsodili in se od njih ogradili. Prenehali so tudi sodelovati z njim, so zapisali.

Slovenske novice pišejo, da gre za 29-letnega Žigo Lesjaka iz Velenja. V nedeljo ga je pri Čatežu ob Savi ustavila policija, v avtu z ljubljanskimi registracijami naj bi prevažal štiri tujce, domnevno državljane Pakistana, ki so nezakonito prečkali mejo. Policija je ob tem prijela še 64-letnega sostorilca, ki je v svojem avtu prav tako prevažal štiri ilegalne migrante.

V uredništvu so v objavi na portalu 24ur.com izrazili obžalovanje zaradi dogodka. “O ravnanju novinarja zunaj delovnega mesta nismo bili obveščeni, prav tako se nismo zavedali morebitnih osebnih okoliščin, v katerih se je znašel,” so zapisali.

Poudarili so, da obsojajo vsakršno ravnanje, ki krši predpise. “Tihotapljenje in pomoč pri tihotapljenju migrantov čez hrvaško mejo je v porastu, v kazenskem zakoniku pa je zagrožena kazen do pet let zapora in denarna kazen. O izkoriščanju stisk beguncev, žrtev tihotapstva, smo in bomo še obsežno poročali,” so zapisali.

Poudarili so sicer, da za vsakega osumljenca do morebitne pravnomočne obsodilne sodbe velja domneva nedolžnosti. A ne glede na nadaljnji razvoj dogodkov v konkretni zadevi so se odločili z novinarjem takoj prekiniti sodelovanje. (sta/ured)

Št. komentarjev: 9
 1. raft pravi

  Srbska posla !!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. raft pravi

  Vlada začasno ustoličila Dragana Matića za glavnega okoljskega inšpektorja
  ————-
  Vam še ni zmanjkalo teh podmuklih srbov?

 3. Beno pravi

  Kakšna televizija, takšni novinarji – sami migrantoljubci!

 4. raft pravi

  skorpijon93 • 2 hours ago • edited

  Češka Republika je svetlobna leta pred Slovenijo, na vseh primerljivih letvicah pred nami , nimajo evra, imajo najnižji delež revščine v eu, niso sprejeli migrantov, ne marakeškega sporazuma podpisali, ne sprejemajo muslimanov, javni dolg znaša 32 % BDP, v Sloveniji 70 % BDP, V Sloveniji, kljub gospodarski rasti in spodbujanju lažnega optimizma pa se vse več državljanov izseljuje v sosednjo avstrijo kot še nikoli po osamosvojitvi, podatki kažejo da je med leti 2012-2018 slovenija izgubila 37.153 državljanov, tudi v lanskem letu se je stanje poglobilo glede na prejšnja leta, doma pa delovne sile primanjkuje, uvažajo iz balkana, ki se jim servira od glave do pet, namesto da bi bila politika servilna do Slovencev in Slovenskiih družin
  —————————
  Ali bo v soboto gasilska veselica ali je ne bo?

 5. haapy yack pravi

  …namesto da bi bila politika servilna do Slovencev in Slovenskiih družin…
  ————————————————————————————————————————-
  hoj
  Saj bi, če bi neizbrani kapoti lagerja EU to zahteval.
  boditevcvetju

 6. muco pravi

  … malo je šau na fuš, plače v štabu so v slabe…

 7. bruh pravi

  ajd…….kdo še sploh verjame, da so ti smrdeči kućanovi levičarski aktivisti iz bande 571 kao “neodvisni in nepartijski” mafijsko zvesti kao novinarji..bodimo resni….le če si opranoglav post-komunistićni smrdeči levičarski pra sec ali svi nja misliš, da to so—— adj

 8. bruh pravi

  saj je vsem drugače mislečim po celi EUropi in zahodu na sploh ZELO jasno, da so samooklicani kao “neodvisni” novinarji in predvsem novinarke , vsi, čisto vsi, navadni lažnivi mafijsko/ideološko/politično zvesti in disciplinirani smrdeči levičarski pra sci i svi nje…ajd

 9. raft pravi

  Poročilo: Hrvaška k arbitražnemu sporazumu že v začetku pristopila neiskreno
  ———————–
  Hrvaško je treba vojaško zje-bat.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen