Po napadu talibanov v Kabulu več mrtvih

0

V napadu talibanov z avtomobil bombo na varnostno nadzorno točko v Kabulu je bilo danes dopoldne ubitih najmanj deset civilistov, ranjenih pa je bilo najmanj 42 oseb. Eksplozija je odjeknila v bližini prostorov misije zveze Nato v afganistanski prestolnici, so sporočili z afganistanskega notranjega ministrstva.

V napadu je okoli 10. ure po lokalnem času razneslo z eksplozivom napolnjeno vozilo, je pojasnil tiskovni predstavnik ministrstva Nazrat Rahimi.

Iz Natove misije so kasneje sporočili, da sta bila ubita dva vojaka, po eden iz Romunije in ZDA. V izjavi niso pojasnili, kako sta vojaka umrla, a je romunsko obrambno ministrstvo sporočilo, da je bil njihov vojak ubit, ko je patruljiral v bližini napada.

Glede na varnostne posnetke, ki so jih objavile lokalne televizije, je vozilo zapeljalo skozi cestno zaporo in se približalo dvema oklepnima voziloma, nakar je eksplodiralo. V napadu je bilo uničenih tudi več civilnih vozil, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Odgovornost za napad so prevzeli talibani. Kot je pojasnil njihov tiskovni predstavnik Zabihulah Mudžahid je bila tarča napada afganistanska obveščevalna agencija v bližini.

To je bil drugi bombni napad v Kabulu ta mesec in 19. od začetka leta. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen