Pentagon odobril 3,6 milijarde dolarjev za gradnjo zidu na meji z Mehiko

0

Ameriško obrambno ministrstvo je v torek sporočilo, da je na zahtevo predsednika Donalda Trumpa za gradnjo zidu na meji z Mehiko sprostilo 3,6 milijarde dolarjev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zaradi te odločitve bo Pentagon “odložil” 127 projektov gradnje in posodobitve vojaških objektov v ZDA in tujini, ki so bili predvideni v obrambnem proračunu za letos, je po poročanju AFP dejal tiskovni predstavnik ministrstva Jonathan Hoffman.

Preusmeritev sredstev je odobril novi ameriški obrambni minister Mike Esper, ki je po poročanju CNN v pismu ameriškemu kongresu navedel, da je postavitev 11 vojaških objektov vzdolž meje z Mehiko nujna za zagotavljanje podpore oboroženim silam “v povezavi z nacionalnimi izrednimi razmerami”.

Pismo ne vključuje besede “zid”, kar je značilno za tovrstne napovedi ministrstva za obrambo, ampak podrobno opisuje, kako bodo sredstva uporabljena za postavitev ograje na različnih lokacijah na meji, poroča CNN.

Ameriški predsednik Donald Trump je, potem ko mu ameriški kongres ni odobril denarja za gradnjo zidu, februarja razglasil izredne razmere na meji z Mehiko. Pri postavitvi zidu vztraja, ker naj bi ta zajezil nezakonito priseljevanje, tihotapljenje drog in trgovino z ljudmi. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen