Nič ni vedel, še manj naredil: Purič ministrovanje obesil na klin, še prej pa Alenko nekam poslal

14

Iztok Purič odstopa z mesta ministra za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, so danes sporočili iz SAB. “Minister se je za odstop odločil iz osebnih razlogov, v SAB njegovo odločitev spoštujemo,” so zapisali.

Bojan Požar pa je na to temo že tvitnil: “Odstopil pa je zaradi razkola znotraj SAB, ker včeraj na seji @vladaRS ni podprl akcije Alenke Bratušek #Eles #Borzen. Ni dvignil roke, ZA je glasovala samo AB, @ErjavecKarl glasoval PROTI, ostali vzdržani. @sarecmarjan”

Purič je svojo odstopno izjavo predsedniku vlade predal danes. “Kljub doseženim uspehom sem se odločil, da z mesta ministra brez listnice, pristojnega za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, odstopim iz osebnih razlogov,” je zapisal v njej.

O uspehih ministrstva, o katerih govori Purič, pa so ti verjetno znani samo njemu. Slovenija je namreč še vedno povsem na repu med evropskimi državami po črpanju evropskih sredstev.

Spomnimo: gre sicer že za drugega ministra za razvoj in kohezijsko politiko v dobrem letu dni vladanja premierja Marjana Šarca. Pred Puričem je namreč to mesto zasedal Marko Bandelli, ki pa je zaradi neprimerne komunikacije in domnevno slabega dela ministrski stolček moral zapustiti novembra lani.

DZ je Puriča na ministrsko mesto imenoval 19. decembra lani. Dan kasneje je od Bandellija prevzel posle in takrat napovedal, da bo posebno pozornost namenil motivaciji zaposlenih, saj brez tega ne more biti napredka in uspehov.

Purič, sicer doktor znanosti s področja organizacijskih ved, je 12 let vodil Javni gospodarski zavod Brdo, preden ga je vlada razrešila junija 2012 zaradi nepravilnosti pri vodenju zavoda. Pred tem je Purič vodil splošno-kadrovsko službo v Exotermu in Žitu.

Prejšnji teden je Purič na novinarski konferenci ocenil, da je SVRK vzpostavila zadovoljivo delovanje informacijskega sistema e-MA in preprečila zaustavitev vračil iz bruseljske blagajne. To je označil za “čudež” in dodal, da bo Sloveniji uspelo počrpati sredstva za tekočo finančno perspektivo.

Delo na sistemu je sicer označil za zelo stresno, ljudje so bili v krču in pod pritiskom, več sodelavcev vmes obupalo in zapustilo vladno službo, je priznal ob tem. (sta/ured)

Št. komentarjev: 14
 1. Muco pravi

  Imam jaz en dober predlog za ministra, oziroma ministrico!
  Ona ta “luštna” z velkimi pa malimi krogeci, saj počasi jim bo zmanjkalo kandidatov.

  1. mirror pravi

   Dama s krogci že računa na to mesto…

 2. nace pravi

  SAB = Sami Amaterji-Bleferji

 3. raft pravi

  Purič=puran ali po slovensko mali puran iz lepe njihove.

 4. Bogo pravi

  Purič je na koncu še dahnil: Lord please make me pure :))))

 5. raft pravi

  Takole Tanja Fajon pači zgodovino – češ, pri nas nismo imeli totalitarizma, kot so ga imeli v vzhodni Evropi
  ———————-
  Tale baba je žleht kot pes na ketni.

 6. mirror pravi

  Absolutna in bivši minister sta skupaj nabavljala drage preproge za Brdo. Ker je moral oditi, baje tudi zaradi urejanja njene parcele, mu je vrnila uslugo s tem, da ga je najprej predlagala za župana, ko so ga volivci zavrnili, pa za ministra.

 7. raft pravi

  Pri nas ni milosti, ni druge priložnosti, joka Cestoda Marcel Štefančič.

 8. vanč pravi

  Tale tipo zgleda nesposoben, se oglaša kot nesposoben, torej je očitno nesposoben!

 9. bruh pravi

  ………
  B. ker sta komunistična Sovjetska zveza in nacistična Nemčija pred 80 leti, 23. avgusta 1939, podpisali pakt o nenapadanju, znan kot pakt Molotov-Ribbentrop, in njegove tajne protokole, s čimer sta si dva totalitarna režima razdelila Evropo in ozemlja neodvisnih držav po interesnih območjih in tako utrdila pot za izbruh druge svetovne vojne;
  …………..
  D. ……

  E. ker so bili zločini nacističnega režima sicer ocenjeni in kaznovani na nürnberških procesih, pa je še vedno nujno treba ozaveščati ter moralno in pravno ocenjevati zločine stalinizma in drugih diktatur;

  F. ker so v nekaterih državah članicah komunistične in nacistične ideologije zakonsko prepovedane;

  18. ugotavlja, da so v nekaterih državah članicah še ohranjeni spomeniki in obeležja (parki, trgi, ulice itd.), ki poveličujejo totalitarne režime, kar vodi k izkrivljanju zgodovinskih dejstev o posledicah druge svetovne vojne ter k propagiranju totalitarnih političnih sistemov;

 10. bruh pravi

  5. poziva vse države članice EU, naj jasno in načelno izrazijo svoje stališče glede zločinov in agresivnih dejanj, ki so jih zagrešili totalitarni komunistični režimi in nacizem;

 11. bruh pravi

  3. želi spomniti, da sta nacistični in komunistični režim zakrivila množične poboje, genocide in deportacije ter povzročila izgubo življenj in svobode v 20. stoletju, kar je brez primere v zgodovini človeštva, ter znova opominja na grozovit zločin holokavsta, ki ga je zagrešil nacistični režim; najostreje obsoja dejanja agresije, hudodelstva zoper človečnost in množične kršitve človekovih pravic, ki so jih zakrivili nacisti, komunisti in drugi totalitarni režimi;

 12. bruh pravi

  nič o tem?
  EU resolucija pred nekaj dnevi…razumem naše režimske levičarske medije in bando 571 smrdečih kućanovih ku rb, ki bodo dejstva kot vedno skrivali in pretvarjali…to je pač njihova značilnost……..ampak vsaj vi….ajd

 13. haapy yack pravi

  hoj
  pazi hudiča.
  Žid Genrikh Yagoda, direktor NKVD, varnostne in obveščevalne agencije Sovjetske zveze v času Stalina.
  boditevcvetju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen