Levičarski kvazi-intelektualci tipa miheljak & slapšak pozivajo predsednika Pahorja k odstopu!?

11

Zaradi izjave, da Turčija in Ukrajina ne moreta računati na polnopravno članstvo v Evropski uniji, je skupina 28 slovenskih intelektualk in intelektualcev različnih akademskih profilov podpisala pismo, v katerem predsednika Boruta Pahorja pozivajo k odstopu.

Predsednik Pahor si je na Blejskem strateškem forumu (BSF) prejšnji teden privoščil “neprimerno, nerazumno, ksenofobno ter za Slovenijo objektivno politično in diplomatsko izjemno škodljivo izjavo, da Turčija in Ukrajina ne moreta računati na polnopravno članstvo v EU”, so zapisali v pismu, ki so ga med drugim podpisali Slavko Splichal, Boris Vezjak, Svetlana Slapšak, Niko Toš, Maca Jogan, Vlado Miheljak, in Rudi Rizman.

Ocenjujejo, da Pahor s svojimi izjavami prispeva k vse manjši verodostojnosti slovenske zunanje politike, morda pa Slovenija tudi zaradi tovrstnih stališč ni dobila mesta komisarja za širitev v Evropski komisiji.

Pahor z omenjeno izjavo ni le zanikal svoje poprej izražene podpore evropski perspektivi Turčije, ampak je tudi močno presegel “svoje pristojnosti predsednika republike in članice EU” ter se ponovno izkazal za povsem neverodostojnega politika, ki ne more biti deležen zaupanja slovenskih državljank in državljanov, evropskih in mednarodnih partnerjev.

Ob spoštovanju dogovorjenih pogojev si vstop v EU zasluži vsaka evropska država, nenazadnje zaloputnjena vrata EU spodbujajo tudi vzpon avtoritarizma v državah, ki izgubljajo evropsko perspektivo, opozarjajo podpisniki.

Predsednik je po njihovem prepričanju deloval mimo veljavne deklaracije o zunanji politiki iz leta 2015 in strategije zunanje politike, dokumentov, ki ju je sprejel državni zbor in sta zavezujoča za vse politične predstavnice in predstavnike v državi. Ravnal je tudi v nasprotju z dokumentom o slovensko-turškem strateškem partnerstvu, ki sta ga podpisala s turškim predsednikom Recepom Tayyipom Erdoganom 3. marca 2011 v Ankari.

“Kot že večkrat doslej je predsednik Pahor tudi tokrat pokazal, da je namesto odgovornega, spoštljivega in dostojanstvenega opravljanja najvišje državne funkcije raje izbral populistične nastope po zgledu Trumpa, Johnsona ali Salvinija,” so zapisali.

S svojo izjavo predsednik Pahor ni le ponovno degradiral instituta predsednika države, ampak je neposredno ogrozil varnost in blagostanje Slovenije in njenih državljanov, ocenjujejo podpisniki.

“Zaradi tega bi moral kot predsednik republike nepreklicno odstopiti. Če ga bo tudi tokrat izdal čut odgovornosti, pa je zdaj na državnem zboru, da zoper njega sproži ustavno obtožbo, saj je pri opravljanju funkcije prekoračil svoje pristojnosti, zapisane v 107. členu slovenske ustave,” so med drugim zapisali. (sta)

Št. komentarjev: 11
 1. linke pravi

  intelektualci ! my ass fdv- jevski ortodoksni levičarski zajedalci med katerimi nekateri še slovensko slabo govorijo Ss . verjetno je prišla komanda iz murgel centra .ker “mali ” ne more Pahorju odpustiti da je bil govornik na proslavi priključitve prekmurja Sloveniji. to pa je njegov fevd ,vsaj cvergel tako misli..

 2. linke pravi

  intelektualci! my ass , fdv- jevski ortodoksni levičarski zajedalci ,med katerimi nekateri še slovensko slabo govorijo, s s na npr… Verjetno je prišel ukaz iz murgel centra . “mali verjetno ne more odpustiti pahorju govorništvo na p’roslavi priklučitve prekmurja k matični državi , to je pa ja fevd od cverglna . vsaj tako on misli.

 3. mirror pravi

  Zdi se mi, da Murgle spet forsirajo drugorazrednega za predsednika države. Ta nikoli ne bo pozabil tega bolečega poraza. Tudi neizvolitev v OZN ga je zelo prizadela. Res pa je, da Pahor ni niti malo diplomata. V diplomatskem jeziku sogovorniku poveš samo pozitivne stvari, negativnih pa ne omenjaš in se jih izogneš.

 4. mirror pravi

  Dragi intelektualci! Kje ste bili, ko so Jankovićevi družini odpisali 29 milijonih dolga?

 5. muco pravi

  @Mirror,… fuke so špilali, gamad!
  Poleg vseh neurij in toče nas lahko doleti še danulo-sluzavi, joj samo tega nam še treba. Saj borat tudi ni nobena zmaga, da se razumemo.

 6. raft pravi

  Lustracijo te rdeče golazni je preprečil največji negativec in hinavec France Bučar. Med drugim je izjavil, da se lustracija lahko zgodi samo preko njegovega trupla. Postal je truplo. Kaj čakamo?

  1. Re gornjemu pravi

   Upam, da bo tudi o tebi kdo napisal kaj lepega po tvoji smrti

 7. raft pravi

  Re Gornjemu pravi Pred 5 ur
  Upam, da bo tudi o tebi kdo napisal kaj lepega po tvoji smrt
  ——————
  Lažeš po balkansko, razmišljaš po balkansko, odzivaš se po balkansko, pa vendar pričakuješ, da boš tu v Sloveniji lahko na nekoga vplival. Lahko bi te s previdnostjo razumel, če bi vi balkanci bili neki faktor razvoja in napredka. Na vašo žalost, pa ste kot vedno samo petarda pred sranjem.

  1. Re gornjemu pravi

   Ce si mislil, da sem zelel vplivati nate? Ne, ti si izgubljen primer. Kar se balkanstva tice, mogoce si ti bolj balkanski od mene

 8. raft pravi

  Kar se tiče g. Pahorja in Janše: edino s takimi politiki lahko Slovenija obstane z vso svojo lepoto, poštenjem slovenskih ljudi in dobronamernostjo do sosedov.

 9. muco pravi

  PREKLETA GAMAD ŠTABNA!!
  Odjavil sem TV, kabelsko, kej zaj bom pa še internet moral odjavit.
  Ja, prav. Bom pač hodil z prenosnikom v lokal na pir, pol se pa ne čudit če na banki pa na davčni nebo nič štimalo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen