Medvedjev si je za svoj 54. rojstni dan zaželel pomoči Slovenije pri reševanju Agrokorja, Šarec bo to predsedniško željo z veseljem izpolnil

0

Premier Marjan Šarec je danes v Moskvi začel uradni obisk pri ruskem premierju Dmitriju Medvedjevu. Ta bo v soboto dopolnil 54 let. Izpostavila sta pomen dobrih meddržavnih odnosov, ki jih krepi tudi gospodarsko sodelovanje.

Medvedjev je ob tem izrazil pričakovanje, da bo Slovenija dala svoj prispevek pri reševanju Agrokorja in posledično tudi Mercatorja. Šarec pa je dejal, da Slovenija ne bo nasprotovala prevzemu Mercatorja v Fortenovo, “pogoj pa je, da ostanejo slovenski dobavitelji znotraj sistema”.

“Dobro, da ste prišli z gospodarsko delegacijo,” je dejal Medvedjev in izpostavil, da so gospodarski odnosi med državama dobri, da je odprtih nekaj večjih skupnih projektov, s katerimi se ukvarja slovensko-ruska medvladna komisija. So pa ti odnosi tudi obremenjeni s situacijo glede Agrokorja, del katerega je tudi Mercator, je dodal.

Ruski premier je Šarcu pojasnil, da se je pogovarjal tudi s hrvaškim vodstvom, vendar z rezultati pogovorov očitno ni bil preveč zadovoljen. Zagotovil je, da ruski lastniki, v prvi vrsti Sberbank, zagotavljajo stabilnost poslovanja Agrokorja, ki je močno zadolžen v višini 1,5 milijarde evrov. “Dobro pa bi bilo, če bi se dogovorili, kako naprej,” je dejal Medvedjev in pozval Šarca, naj svoj prispevek da tudi slovenska vlada.

 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen