Kerševanov politični komisariat še v dodatno diskreditacijo sodnika Radonjića; tokrat mu sploh niso omogočili zagovora pred “etičnimi” sodniki, ki jih vodi Betettova!?

4

Komisija za etiko in integriteto Sodnega sveta (temu predseduje vrhovni sodnik Erik Kerševan), je izjave ljubljanskega okrožnega sodnika Zvjezdana Radonjića ob razglasitvi sodbe Milku Noviču pričakovano označila za neskladne s kodeksom sodniške etike. Poleg tega bo komisija “dopolnila smernice za ravnanje sodnikov pri razglasitvi sodb”, beri: želela še dodatno natakniti nagobčnike sodnikom, ki opozarjajo na stranpoti slovenskega sodstva.

Etična komisija, ki deluje znotraj Sodnega sveta (le-tega je Radonjić poimenoval za politični komisariat) je soglasno sprejela načelno mnenje, po katerem je ocenila, da je bilo ravnanje Radonjića v nasprotju s kodeksom sodniške etike. Gre za njegovo odmevno javno razglasitev sodbe v zadevi Milko Novič, v kateri se ni ukvarjal le s konkretno kazensko zadevo, temveč je veliko besed v obrazložitvi sodbe namenil pritiskom nanj, ki so prihajali po njegovih besedah iz najvišjih pravosodnih vrhov.

Žalostno je, da pri Sodnem svetu niso vzeli v bran sodnika in  neodvisnosti sodstva kot takega, ampak so se raje odločili še za dodatno diskreditacijo in discipliniranje sodnika Radonjića.

Sodnika so v drugo zaradi “neetičnega obnašanja” obsodili tile sodniki: mag. Nina Betetto, Janja Roblek, Jernej Kovše in Branko Reisman.

PREBERITE ŠE TOSodnik Zvjezdan Radonjić: Sodni svet je politični komisariat! A ne privolim v kompromis zakritja pod preprogo, odšli bodo oni ali jaz!

Sedaj pa pozor: po naših informacijah obstaja poseben pravilnik, po katerem ima “obdolženi” pred Etično komisijo možnost podati svoj zagovor in lahko predstavi svoje videnje zadeve. No, Radonjiću pri tej poslednji diskreditaciji sploh več niso omogočili zagovora, temveč se je s sklepom seznanil šele danes – iz medijev!?

Št. komentarjev: 4
 1. Matej pravi

  Možno samo v brezpravnem Slovenistanu, kjer še vedno velja Bavconovo komunistično pravo.

 2. žonta pravi

  Ne daj se Zvjezdan! V letu 2019 resnice več ne morejo utišati!

 3. Betka pravi

  Kakor hitro kdo dvige v sodniških vrstah svoj glas, jih dobi po glavi. Očitno je na “sudu” prisotna še YU mentaliteta! Sramota!

  1. Re gornjemu pravi

   Saj so prisotni tudi YU sodniki, kar omenjeni sigurno je

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen