Dr. Šime Ivanjko se sprašuje: zakaj mariborski župan Arsenovič dopušča, da mariborska komunalna podjetja bogatijo na račun najbolj siromašnih?!

7

Znani Mariborčan in nekdanji dekan Pravne fakultete v Mariboru, dr. Šime Ivanjko, je danes na svojem profilu na FB opozoril, kako mariborske mestne oblasti še dodatno omogočajo siromašenje že tako siromašnih občanov.

“Med nami živijo zelo siromašni občani. Nihče se posebej ne skrbi, kako živijo. Mestna oblast bi morala biti pozorna na problem bogatenja določenih institucij na račun najbolj siromašnih. Večkrat sem že opozarjal na problem, kako komunalna podjetja v lasti občine obremenjujejo po nepotrebnem občane s tem, da izvršilne postopke za plačilo komunalnih dajatev zaupajo odvetnikom, čeprav imajo pravne službe, ki bi to lahko vlagale same predloge za izvršbo.

Opis konkretnega primera; znano mariborsko komunalno podjetje ob zamudi plačila mesečne komunalne storitve preda zadevo odvetniku ( praviloma so to odvetniki, ki so brez javnega razpisa po prijateljskih zvezah dobili ta posel, ki ga opravljajo leta in leta). Odvetnik vloži predlog za izvršbo in obračuna svoje stroške. Predlaga rubež, ki ga opravi izvršitelj ( v konkretnem primeru je izvršitelj dopotoval v Maribor iz Kranja), ki tudi zaračunava svoje stroške. (Predlog za izvršbo lahko vloži vsaka tajnica v komunalnem podjetju, ker je zato potrebno izpolniti le ustrezni obrazec).
Skratka, v primeru, ki ga obravnavam je za dolg v višini 53,00 eura izvršitelj napisal v svoj rubežni cenilni zapisnik, da dolg in stroški znašajo cca 400 eurov.
Mestnemu svetu Maribora in Županu bi rad zastavil vprašanje, ali je res potrebno , da komunalna podjetja unovčujejo plačilo mesečnih komunalnih storitev na tak način, če pa gre pri tem za preprosta administrativna opravila.”

Poslanec SDS, mag. Dejan Kaloh, se je na svojem Twitter profilu že odzval: “Zato, ker maže stejke in pije draga vina, ker igra tenis med tednom že ob 14.00 in ker so za njega mariborski siromaki očitno neka še nevidena vrsta ljudstva iz discovery channela… #OdzemljeniŽupan”

Sedaj pa počakajmo na odgovor mariborskega župana Saše Arsenoviča in upajmo, da ne bo tipično birokratski ter da se bo mestna oblast urgentno lotila reševanja izpostavljene problematike…

Št. komentarjev: 7
 1. raft pravi

  Priznan svetovni potovalni magazin Conde Nast Traveller je na svojo listo 40 najlepših držav na svetu uvrstil tudi tri balkanske države: Slovenijo, Hrvaško in Črno goro.
  ———————-
  Seveda nas CONDE Nast Traveller ni umestil na Balkan. To je naredil nešolani butel REPORTERJA, ki očitno ne ve od kje je.

  1. haapy yack pravi

   hoj
   Gorenjc najbrž niso balkanc. Naciji so jim z šublerjem meril lobanje. Pol pa so naenkrat nehal s tem ključavničarskem delom. Pravjo, da balkan povsod tam kjer so zemljo tlačil Turki.
   boditevcvetju.
   Resnica jih silno plaši in to imenujejo lažne vesti.
   boditevcvetju

 2. Loki pravi

  Bravo profesor Ivanjko, tako se govori! Arsenovič pa naj po letu županovanje že kaj pokaže, da se bo Mariborčanom tudi kaj v denarnici poznalo.

 3. Gorazd pravi

  Podpišem! Arsenovič je odzemljeni bedak!

 4. Renato pravi

  To kar ste si izvolili sedaj 4 leta glejte, kakor glejte tudi vaše prazne denarnice…

 5. raft pravi

  Renato pravi Pred 2 dneva
  To kar ste si izvolili sedaj 4 leta glejte, kakor glejte tudi vaše prazne denarnice…
  ——————
  Pa na mariborske farmacevte mirkajte.

 6. ogard pravi

  Kaj pa se lahko pričakuje od migrantov, kot “ropanje”? Pa saj zato so prišli in prihajajo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen