Zaželimo Mariborčanom danes uspešno prvo polovico naloge z Ludogorcem

0

Slovenske prvake iz Maribora danes čaka prva polovica zadnje kvalifikacijske stopničke za redni del evropskih tekmovanj. Potem ko so izpadli iz kvalifikacij za ligo prvakov, si bodo skušali priigrati vsaj evropsko ligo. Zadnja ovira je bolgarski Ludogorec, prva tekma pa bo danes ob 19.30 v Bolgariji.

Na poti do lige prvakov je bil v tretjem krogu kvalifikacij previsoka ovira norveški Rosenborg. Maribor se je tako preselil v kvalifikacije za evropsko ligo, kjer ga čaka Ludogorec iz Razgrada.

“Ogled tekme je potrdil dosedanja spoznanja, predvsem o tem, da gre za moštvo, ki ima izredno individualno kakovost v napadu. S posamezniki, ki jih odlikujejo hitrost, sposobnost preigravanja, nepredvidljivost, raznovrstnost,” je tekmece opisal pomočnik trenerja Saša Gajser, ki si jih je prejšnji teden ogledal v živo v Varni.

“Ne smemo biti zaletavi, čakali bomo na svojo priložnost. Super bi bilo, če bi zmagali, če pa ne, pa vsaj da ne prejmemo gola. To bi bilo res lepo,” pa si je pred tekmo v Bolgariji zaželel Dino Hotić.

V Bolgarijo je odpotovalo 22 nogometašev, ekipi se je priključil tudi Aleks Pihler, ki je okreval po poškodbi.

Povratna tekma z Bolgari bo v četrtek, 29. avgusta v ljudskem vrtu v Mariboru. (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen