Žal se ni izšlo, srčnost Mariborčanov v drugem polčasu premalo za evropsko jesen

0

Slovenski klubi jeseni ne bodo sodelovali v evropskih tekmovanjih. Brez evropske jeseni je zadnji ostal slovenski udeleženec v kvalifikacijah za evropsko ligo, aktualni državni prvak iz Maribora, ki je že prej končal sanje o uvrstitvi v elitno ligo prvakov. Vijoličasti so se vrnili iz izgubljenega položaja, a v evropski ligi bo igral Ludogorec.

Mariborčani na zadnji tekmi kvalifikacij za evropsko ligo navijačev niso pustili hladnih. Po negotovem prvem polčasu so se člani mariborskega kolektiva sinoči oddolžili z odlično predstavo v drugem delu drame v Ljudskem vrtu ter skoraj pripravili preobrat. Nadoknadili so zaostanek dveh golov in poravnali izid, a zaradi dveh zadetkov v gosteh bo v skupinskem delu evropske lige igral bolgarski prvak Ludogorec iz Razgrada.

Mariborčani so v tretjem krogu kvalifikacij za evropsko jesen iztržili dva remija, v gosteh v Bolgariji so igrali neodločeno 0:0, doma pa 2:2.

“Skoraj popoln preobrat, razočaranja ne gre skriti. Ko pogledamo celotno tekmo je treba priznati, da smo bili v prvem polčasu pasivni, slabi. Zaostajali smo z 0:2, ker smo igrali proti dobri ekipi, ki nas je takoj kaznovala. Dejansko je šlo vse narobe,” je po skorajšnjem epskem preobratu dejal strateg vijoličnih Darko Milanič.

“Nismo bili pravi, bili smo nervozni, nismo uspeli najti rešitev. V drugem polčasu smo videli popolnoma drugačno podobo, bila je povsem druga pesem. Ne samo, da smo se pobrali, odigrali smo zelo dobro, vršili pritisk, bili blizu velike zmage, vendar se nam žal ni izšlo. Odigrali smo srčno, zabili dva gola, pa še to ni bilo dovolj,” je izgubljeno priložnost obžaloval trener.

Izkazalo se je, da je Ludogorec dovolj kakovostna ekipa, da izkoristi vsak slabši trenutek tekmeca: “Naše zahteve so bile popolnoma drugačne, vendar se nam je vse to ponesrečilo. Takšnega gola, kot je bil prvi, nikoli ne bi smeli dobiti. V želji, da bi iz kota dosegli zadetek, se nam je porušilo nekaj, kar se nam na takšni tekmi ne bi smelo,” ni bil zadovoljen Milanič s predstavo v prvem delu tekme.

“Vedeli smo, da je nasprotnik izjemno hiter v protinapadih, bili smo zelo slabo postavljeni. Jezi me, da iz naše prekinitve, ko smo mi želeli zadeti, zadenejo oni. Marcelinho je mojstrsko zaključil. Pri drugem prejetem zadetku sem imel občutek, da bi morala biti prva globinska žoga naša brez zapletov. Toda sledila je že videna zadeva, povišanje vodstva,” je dodal Izolan na mariborski klopi.

Potem pa je sledila izjemna vrnitev, skoraj do magičnega preobrata. Ni veliko manjkalo do popolnega preobrata, vendar tretjič žoga ni končala v mreži gostov.

“Gre za trenutke v igri, ko ti nekaj ne gre in greš iz napake v napako. To se je nam dogajalo v prvem polčasu, njim pa v drugem. Bili smo blizu, vršili smo pritisk, imeli smo veliko prekinitev. V drugem polčasu je bil Ludogorec slabši od tega, kar so sami pričakovali. Naredili smo veliko dobrega. Tudi kakšne sodniške odločitve bi lahko bile tudi drugačne, to je videl ves stadion. Škoda, da je bilo tako,” je še opisal razplet Milanič.

“Po 2:2 smo postali nervozni in naredili tudi odločitve, ki niso bile primerne v določenem trenutku. Pri zgodbi o res neverjetni tekmi pa moram omeniti res neverjetno navijanje. Tudi po končani tekmi so vsi še dolgo ostali na tribunah in navijali za fante. Sem zelo vesel, to je izreden odziv,” je trener izpostavil še enega izmed najbolj gorečih navijaških večerov in šel spodbudit moštvo, ki mora novi nalogi naproti.

Mariborčane že v nedeljo v Domžalah čaka nadaljevanje ligaškega tekmovanja: “Za veliko število fantov, ki doslej niso igrali takšnih tekem, bo to nadvse dobrodošla izkušnja. Iz nje bomo zagotovo prišli močnejši. Čakata nas zdaj dve domači fronti in v prihodnje moramo takšne predstave, kot je bila ta v drugem polčasu, prikazovati tudi na domačem prizorišču.” (sta/ured)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen