Vrhovno sodišče dokončno potrdilo ugotovitev KPK glede Jankovićevega premoženja: Za 208.000 evrov transakcij obstajajo izrazita korupcijska tveganja!

8

Vrhovno sodišče je zavrnilo revizijo sodbe upravnega sodišča, ki je ugotovilo, da je Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) pri ugotavljanju premoženjskega stanja ljubljanskega župana Zorana Jankovića postopala pravilno in zakonito. S tem se je zaključil večletni postopek nadzora Jankovićevega premoženjskega stanja, so sporočili s KPK.

Revizijo, ki jo je vložil Janković, je vrhovno sodišče zavrnilo kot neutemeljeno. S tem so bila bo navedbah KPK izkoriščena vsa redna in izredna pravna sredstva.

Janković je najprej na upravnem sodišču izpodbijal končne odločitve o nadzoru nad premoženjskim stanjem, ki jih je KPK izdala novembra 2015. KPK je ugotovila, da je Janković od nastopa županske funkcije leta 2006 večkrat kršil zakon o preprečevanju korupcije, prav tako ni pravočasno sporočal podatkov o svojem premoženjskem stanju. Za 208.000 evrov transakcij je KPK ugotovila izrazita korupcijska tveganja.

Šlo je sicer za ponovljen postopek, saj je prve ugotovitve, ki jih je protikorupcijska komisija izdala v začetku leta 2013, ko je bil Janković predsednik takrat največje parlamentarne stranke Pozitivne Slovenije, razveljavilo vrhovno sodišče. Je pa KPK novembra 2015 prišla do enakih ugotovitev kot v prvotnem postopku.

Vrhovno sodišče je sicer maja lani že zavrnilo Jankovićevo pritožbo v tem primeru. Kot je takrat pojasnil predsednik KPK Boris Štefanec, sodišče ni pritrdilo Jankoviću, da KPK po prejemu odločbe vrhovnega sodišča, s katero so bile odpravljene ugotovitve o Jankovićevem premoženju, postopka ne bi smela več nadaljevati, ker da gre za kršitev načela, da mu o isti stvari ne bi smeli soditi dvakrat. (sta)

Št. komentarjev: 8
 1. Alabama pravi

  Bo Zoki rekel, pa kva mi kdo more, nje?

 2. bruh pravi

  aj..bodimo resni…nič ne bo…taki kućanovi kao “medijsko uspešni” partijsko uvoženi mafijsko ubogljivi in poslušni, divje ideološko nestrpni post-komunistični smrdeči pra sci in svi nje, lahko zakoljeno sredi belega dne na glavnem trgu nebogljenega DRUGAČE MISLEČEGA otroka, pa nema ništa… toliko manj za nekaj mafijski koruptvnih evrčkov…in to je pljuvec v mafijskem morju ljubljankovićevih…ajd….bodimo resni….. taki so v takih post-komunističnih sistemsko mafijskih okoljih zaščiteni bolj kot pande…ajd

 3. bruh pravi

  banda 571 ima že ukaz, da ga začne oblizovati ..sodniki pa itak vedo, da več tale spisek drugega morejo …bodimo resni

 4. bruh pravi

  ker on ve, da

  je slovenski levičar pač VEDNO post-komunistično zločinsko naravnano mafijsko pokorno ideološko opranoglavo in NESTRPNO volilno blazno disciplinirano smrdeče bitje..ajd..vedno…to je to, vse ostalo je sprenevedanje….

 5. raft pravi

  Za tole srbsko seronjo je najbolje, da hodi po Sloveniji samo še tam, kjer je varen. Torej, po sodiščih v Ljubljani.

 6. raft pravi

  Titoizem je državna religija v Sloveniji. Ima verouk v šoli, njeni svečeniki vodijo celotno državo
  ——————–
  Glavni donator: srbska akademija nauka.

 7. oki pravi

  Nič se mu ne bo zgodilo, saj je eden največjih sinov globoke države…

 8. muco pravi

  ..a ga je že kdo videl kje naplavljenega ob bregu kakšne reke cigana srbskega?.. eh, ne, mogoče so ga pa ribe požrle, vmes so mogle pa hodit ven kozlat. Sicer pa v Mariboru tudi majo cigana, so si ga bu dale isto ko žabari, sami nastavili.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen