Škandal v SD. Nekdanja kandidatka za evropsko poslanko naj bi sodelovala pri tihotapljenju migrantov

11

Po neuradnih informacijah POP TV naj bi policisti pred 14 dnevi pri tihotapljenju migrantov ujeli Lidijo Mavretič, ki se je leta 2004 potegovala za mesto evropske poslanke kot kandidatka Združene liste socialnih demokratov, katere naslednica je SD (stranka Socialni demokrati). V SD ob tem poudarjajo, da Mavretičeva ni članica njihove stranke, prav tako v SD ni nikoli zasedala nobene funkcije.

POP TV je namreč že v četrtek poročal, da naj bi bila Mavretičeva in soprog vpletena v tihotapljenje migrantov. Kot je spomnila televizija, je policija konec julija sporočili, da so v štirih slovenskih krajih ujeli 14 tujcev, ki so nezakonito prestopili mejo, in dodali, da so pri tem v Sodražici prijeli dva slovenska državljana in enega Pakistanca, ki so osumljeni prevoza in organizacije prevoza tujcev.

Po informacijah televizije bi naj šlo za Mavretičevo in njenega soproga. Mavretičeva naj bi v času prijetja na območju kočevsko-ribniške regije iz avtomobila že uspela izpustiti tujce, njen soprog pa naj bi bil ujet skupaj z njimi. Policija ju je pridržala, a kasneje izpustila, je poročal POP TV.

Policisti preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, podana pa je bila tudi kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

Mavretičeva je javnosti sicer postala znana leta 1996, ko je postala prva vinska kraljica Slovenije, še poročajo mediji. Zatem se je podala v politične vode in pred 15 leti neuspešno kandidirala za evropsko poslanko.

Na spletu (Twitter) je medtem zakrožila fotografija, ki jo je dne 10. aprila 2018 (pred zadnjimi državnozborskimi volitvami), na kateri je ga. Lidija Mavretič skupaj z vidnim članom SD Samom Bevkom. Samo Bevk je ob fotografiji, ki jo je objavil na Facebooku dne 10.4.2019 zapisal: “Ljubljana 9. aprila 2018 – minuli konec tedna je stranka Socialnih demokratov v Cankarjevem domu v Ljubljani potrdila program s katerim se stranka podaja na skorajšnje državnozborske volitve. Med snovalci tega programa je bil tudi Samo Bevk, ki je zbranim predstavil strankin program za področje kulture …”. Na priloženi fotografiji je sedela tudi ga Lidija Mavretič. To postavlja stranko SD na trdno laž, ko trdi, da Lidija Mavretič ni njihova članica in z njo nimajo nikakršnih stikov. Na fotografiji se jasno vidi tudi pristnost predsednika stranke SD in aktualnega predsednika Državnega zbora, Dejana Židana. (sta/ured)

Št. komentarjev: 11
 1. linke pravi

  ona je to delala ,v stranki so ji pa dajali moralno . za te komsomolce je to normalno

  1. Repincl pravi

   Tudi sds je moralno podpirala JJ, ko je kseftal z orozjem pa je bilo tudi zanje normalno

 2. bruh pravi

  naša rdeča legalizirana MAFIJA….nič novega…mislim, da je prišlo do pomote , da so jo sploh našli…..
  naši rdeči mafijski smrdeči pra sci in sci nje….nič novega….ajd..
  saj tudi iz azilnega šfercajo v EU uvoženo nestrpno a volilno disciplinirano drhal…ajd…

  1. Re gornjemu pravi

   Cepec uporabljas izraze, ki jih niti napisati ne znas.( svercajo se napise butelj polpismeni) .In ti bi delil nekomu nasvete?

 3. raft pravi

  Po 1. septembru se začne naseljevanje Slovenije s srbskimi cigani ( Romi ). To je Kučan SD projekt, ki bo za vedno uničil slovenski narod.

 4. muco pravi

  ..štabni se niso nikoli branili cekinov, posebej ne krvavih..

 5. raft pravi

  V Oslu streljal napadalec ekstremističnih desničarskih nazorov
  —————————-
  A bejž no. A, da tudi desničarjem lahko poči film? Kdo bi si to mislil?

 6. muco pravi

  Ne no, ..psihične težave ma, pa težko otroštvo,.. pa to, ..se jaz sem tudi mel težko, pa to..

 7. bruh pravi

  soroš/clinton/obama kao demokrati so za masoven uvoz smrdečih latinosov, ker dobro vedo, da ta socialistićna nestrpna, nesposobna, enoumno vzgojena drhal je najbolj volilno disciplinirana rdeča ovčka v USA, seveda za nestrpnimi negroidi, ki volijo 90% levićarje….ajd….isto velja , vedno bolj, za EU levico…oni bi masovno uvozili azijske musliće in afričane, ker vedo, da BODO tudi ti najbolj zvesti volilci smrdečih mafijskih pra sev in svi nj…nič novega torej…ajd

 8. muco pravi

  ..ne vem če bo ta ga ma d kaj volila, ć e fur ji svoje volijo, to ti ta črni, nas bojo pa vkup s to to ga ma d jo poklali ko ovce, koze in kamele, niti pofukali nas ne bojo prej…samo v vednost…

  1. Re gornjemu pravi

   Tebe mogoče bodo, nič bat

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen