Šarec v Arboretumu Volčji Potok “reševal” Slovenijo in Evropo, drugim političnim strankam pa svetoval naj pometajo pred svojim pragom

13

Predsednik LMŠ Marjan Šarec je na današnjem srečanju članov stranke poudaril, da imajo še več volje za delo kot ob ustanovitvi. Med izzivi, ki so pred vlado, je izpostavil predvsem sprejetje proračuna. Obregnil se je tudi ob izjave predsednikov drugih strank glede LMŠ, saj bi, kot je dejal, bili bolj uspešni, če bi pometali pred svojim pragom.

Prvi mož LMŠ in premier Šarec je nagovoru zbranim podpornikom stranke v Arboretumu Volčji Potok izpostavil pretekle uspehe stranke, ki je bila ustanovljena pred petimi leti. Spomnil je, da so jim ob začetku vladnega mandata napovedovali hiter propad, po skoraj enem letu pa so še vedno tukaj s še več volje in energije za delo. “Bolj kot nam mečejo polena pod noge, višje jih preskakujemo,” je pred zbranimi poudaril Šarec.

Po njegovih besedah je sicer vlada s petimi partnerji in zunanjo podporo naporna za vodenje. “Treba je veliko usklajevanja in včasih je žal treba izvesti kakšno politično potezo, ki partnerjem ni vedno všeč,” je dejal. Ob tem je poudaril, da je treba nehati “cincati”, če želimo Sloveniji dobro.

Kritičen je bil tudi do nekaterih kritičnih izjav predsednikov drugih strank na njihov račun. Te po oceni Šarca kažejo, da se več ukvarjajo z LMŠ kot sami s sabo. “Vsak naj pometa pred svojim pragom, pa bomo vsi bolj uspešni,” je dodal ob tem.

V izjavi za medije pa se je Šarec obregnil tudi ob govorice o predčasnih volitvah. Kot je dejal, se do teh ne pride tako hitro. Poleg tega pa o predčasnih volitvah ne razmišlja, ker za to nima časa, je izpostavil.

“Dokler vodimo vlado in dokler ta deluje, ne vidim razloga, da bi sprožali neke politične krize. Namesto da se ukvarjamo z vprašanjem predčasnih volitev, je bolje, da vsak na svojem ministrstvu krepko zagrabi, kar ima za narediti,” je bil kritičen. Politično kalkuriranje in špekuliranje po njegovih besedah namreč na vplivata dobro ne na družbeno klimo ne na delovno vnemo.

Pred vlado so sicer ogromni izzivi na področju zdravstva in socialnega varstva, je ocenil premier. Po počitnicah je prioriteta predvsem sprejetje proračunov za 2020 in 2021 in sprememba davčne zakonodaje.

Na vprašanje, ali bo podporo za sprejetje proračunskih dokumentov morda iskal pri NSi, ki je pred kratkim napovedala, da se bo z novim programom pozicionirala na sredino političnega spektra, je Šarec dejal, da bodo iskali podporo pri vseh. “Saj ne bodo nam naredili usluge, če jih bodo podprli, uslugo bodo naredili državi,” je dejal ob tem.

Šarec ne glede na kritike ostaja neomajen pri zavzemanju za izgradnjo drugega bloka Nuklearne elektrarne Krško (Nek). Ob tem je poudaril, da je treba izkoristiti vse možne obnovljive vire energije, ampak da bodo ti premalo. “Ko bo Avstrija potrebovala električno energijo in ko bodo v temi, se ne bodo vprašali, od kje je prišla, ampak bodo veseli, da jo imajo,” pa se je odzval na prve kritične odzive severne sosede.

Zbrane, ki se jih je po ocenah organizatorje nabralo okoli 2000, sta nagovorila tudi evropska poslanca iz vrst LMŠ Irena Joveva in Klemen Grošelj. Po Grošljevi oceni se je LMŠ po evropskih volitvah še dodatno utrdila in okrepila. Med izzivi, ki bodo odločilo zaznamovali prihodnost EU in Slovenije, pa je izpostavil vzpon populizma, ki po njegovih besedah destabilizira našo neposredno soseščino in dosedanjo globalno ureditev.

Joveva je v nagovoru po prvih mesecih dela v Evropskem parlamentu poudarila, da so kompromisi del politike, ne sme pa del te biti borba za osebne interese. Prav tako je treba dogovorjeno tudi izpolniti, saj EU ne bo prenesla novega oddaljevanja od ljudi zaradi neizpolnjevanja obljub, je še dejala evropska poslanka.

LMŠ je bila ustanovljena maja 2014 na Šarčevo pobudo. Razlog za ustanovitev so bile takratne prihajajoče lokalne volitve, na katerih se je Šarec drugič potegoval za županski mandat v Kamniku. Danes največja vladna stranka s 13 poslanci in 29 iniciativni odbori po vsej Sloveniji šteje več kot tisoč članov. (sta/ured)

Št. komentarjev: 13
 1. čarli pravi

  Šarec in njegova stranka kradljivcev sendvičev 🙂

 2. mirror pravi

  Šarec naj se svaljka po proslavah NOB, kjer mu napišejo govore, za resno delo pa itak ni sposoben..

 3. haapy yack pravi

  hoj
  Kaj skoz drkate to Evropo. Merklova je morala leta 2013 v Washington podpisat sporazum, ki ga je prvi podpisal Konrad Edenauer 21. maja 1949., ki BRD postavlja pod proterktorat USA, beri Židov. Veljavnost poteće leta 2099.
  Seveda je ta geheime kanzlerakt pod oznako, Strengste vertraulichheit in uradno se v Ndemčiji nič ne ve.
  Pol je cel lager EU pod protektoratom USA.
  Zakaj je folk tolk blesav?
  boditevcvetju

 4. raft pravi

  Šarac, če iskreno želiš Slovencem v Sloveniji dobro, se zahojsaj na prvo vejo.

 5. raft pravi

  Alžirec in Maročan priznala krivdo za ugrabitev Mirka Moravca! Se mu bo Eugenija Carl zdaj opravičila in priznala zmoto ter zavajanje?
  ————————————-
  Bo kur-ba dokazala na sodišču, da ima prav.

 6. raft pravi

  Slapšakova podivjala: Predsednik državnega sveta Kovšca se ji je zataknil v grlu, ko ji je dejal, da on bolje govori srbsko, kot ona slovensko!
  ———————
  Mene bolj zanima, če zna plavati.

 7. raft pravi

  Alžirec in Maročan za ugrabitev 79-letnega Belokranjca dobila leto in 9 mesecev zapora
  —————————-
  Za-je-ban je bit Slovenec v času ko nam vlada NEUMNI MIZAR.

 8. muco pravi

  Beremo, beremo Raft. Branje štabnih ma j m u nov, je samomor iz zasede.
  O serpentini pa škoda besed, to je GAMAD ŠTABNA.

 9. niko pravi

  Šarec je car, tud če se vi desnaki na glavo postavite.

  1. bruh pravi

   dvoma ni, da bo kučanov smrdeči opranoglavi nestrpni rdečuh pridno oblizal staro kosmato smrdečo r i t št. 118 od 571……..ajd…. vsi vedo, kako nestrpen , sistemsko mafijski, ogabni je naš tipični smrdeči levičar…ajd

 10. muco pravi

  ivan maček
  pred 7 urami

  0

  Se bo pa ta štabna orgija končala, če bomo Državljani, Davkoplačevalci in Ostali Pametni Ljudje, pridno zabijali žeblje v krsto z tem gnilim truplom, ki se mu reče država slovenija. Sistem crkne, ko zmanjka cekina in tudi paraziti odpadejo od trupla ki so ga zažirali in na koncu ugonobili. Potem pa sledi….upam da ne tako kot, sem že večkrat napovedal, že viden krvavi scenarij.
  Vendar ko duh uide iz steklenice, je pa ga zelo težko ujeti in spraviti nazaj v steklenico.

  Glej ma j m u n, “niko”, če bi bil jaz des nak ti te zemlje Slovenske ne bi več tlačil.

 11. bruh pravi

  ajd ..on je le št. 118 od 571 rdečih kučanovih ku rb…….le št. 118 od 517, vedno je bila in vedno bo zvesta kućanovemu post-komunističnemu zločinskemu legalno mafijskemu divje ideološko nestrpnemu smrdećemu klanu

  št. 118 od 571 je le del rdeče mafijske nomenklature….. ostale smrdeče kur be (ki jih le naši nestrpni in opranoglavi levičarji imenujejo novnarji….) vedo, da ga morajo dnevno oblizovati in hvaliti, kućanovi mafijski sodniki pa ga ščititi…ajd…..nič novega za slovenistan….drugače misleči so pač še vedno v manjšini od kar so jih naši mafijski komunisti divje poklali, morili, preganjali in vrzel zapolnili z uvažanjem najboklj smrdečih in opranoglavih jugićev…ajd.

  to je to….

 12. bruh pravi

  dvoma ni, da bo kučanov smrdeči opranoglavi nestrpni rdečuh pridno oblizal staro kosmato smrdečo r i t št. 118 od 571……..ajd…. vsi vedo, kako nestrpen , sistemsko mafijski, ogabni je naš tipični smrdeči levičar…ajd

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen