Sarah Sanders dobila službo na Fox News

0

Nekdanja svetovalka ameriškega predsednika za odnose z javnostmi Sarah Huckabee Sanders bo postala komentatorka na ameriški televiziji Fox News, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

37-letna Sandersova je bila dve leti tiskovna predstavnica ameriškega predsednika Donalda Trumpa, julija pa je odstopila s položaja. 6. septembra bo kot komentatorka premierno nastopila v jutranji oddaji Fox and Friends.

Medtem ko so številni voditelji in komentatorji televizije Fox News dobili službo v Trumpovi administraciji, se bivši tiskovni predstavniki Bele hiše zaposlujejo v televizijskih hišah.

Dee Dee Myers, voditeljica na televiziji CNBC, je bila pred tem tiskovna predstavnica predsednika Billa Clintona. Voditelj na televiziji ABC George Stephanopoulos prav tako. Voditeljica na Fox News Dana Perino pa je bila tiskovna predstavnica Georgea W. Busha.

Sandersova, ki je zvesto branila vse, kar je prišlo iz Bele hiše, je bila kar dolgo zaposlena v Trumpovi administraciji, zato jo televizijsko občinstvo dobro pozna.

Preden se je Sandersova odločila za Fox News, je po navedbah dobro obveščenih virov opravila pogovore tudi z nekaterimi drugimi televizijskimi mrežami.

Potem ko je odšla iz Bele hiše, se je veliko ugibalo o tem, da razmišlja o kandidaturi za guvernerko zvezne države Arkansas. Njen oče Mike Huckabee je bil guverner te države od leta 1997 do leta 2007. Tudi on je bil voditelj na televiziji Fox News.

Sandersova pa ni edina bivša tiskovna predstavnica Trumpa, ki je ta teden dobila službo na televiziji. Njen predhodnik Sean Spicer bo na ABC tekmoval v ameriški različici resničnostne oddaje Zvezde plešejo. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen