Mag. Grims opozoril: V enem samem mesecu v Slovenijo vdrlo kar 1740 ilegalnih migrantov, kar je toliko kot v celotnem letu 2017!

7

Balkanska pot je za ilegalne migrante spet odprta, situacija se drastično slabša, vlada pod vodstvom Marjana Šarca pa očitno ni sposobna zagotoviti varnosti in zakonitosti na meji s Hrvaško.

Poslanec SDS mag. Branko Grims je na Vlado RS naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi z drastičnim povečevanjem števila ilegalnih migrantov.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

Varnost postaja najpomembnejše razvojno vprašanje!  Vlada Republike Slovenije je ves čas zatrjevala, da dogajanje v zvezi s protizakonitimi vdori ilegalnih migrantov na ozemlje Republike Slovenije na naši  južni meji »obvladuje«. V začetku julija je delegacija vlade pod vodstvom predsednika Marjana Šarca izvedla obsežen obisk meje s Hrvaško. Žal se je izkazalo, da gre bolj za poceni PR nastopaštvo, saj razen napotitve nekaj dodatnih vojakov brez ustreznih pooblastil in napovedi izgradnje še nekaj kilometrov ograje, resnejših in celovitih ukrepov ni bilo napovedanih. Balkanska pot je za ilegalne migrante spet odprta, situacija se drastično slabša, vlada pod vodstvom Marjana Šarca pa očitno ni sposobna zagotoviti varnosti in zakonitosti na meji s Hrvaško. Po poročilu Policije je samo julija 2019 – v enem samem mesecu! – protizakonito vdrlo v Slovenijo kar 1740 ilegalnih migrantov, kar je približno toliko, kot v celotnem letu(!) 2017!!  

PR, ki ga je Marjan Šarec s svojo vlado izvajal ob meji s Hrvaško v začetku letošnjega julija, so ilegalni migranti očitno razumeli kot jasen signal, da se pri obrambi meje ne bo nič spremenilo – in torej kot dodatno vabilo. Na takšno povabilo M. Šarca so se ilegalni migranti odzvali toliko bolj, ker vlada še vedno financira PIC in Mirovni inštitut oziroma tiste na LBTQP ideologiji utemeljene nevladne organizacije, ki na račun slovenskih davkoplačevalcev vzpodbujajo ilegalne migracije in torej uničujejo Slovenijo. Štejejo dejanja, ne besede!

Na jesen ob tako izjemno velikem porastu števila prestreženih ilegalnih migrantov – poleg teh prebegne v Italijo še vsaj 3-10x večje število ilegalnih migrantov –  lahko pričakujemo nadaljnje ukrepe sosednjih držav, zapiranje meje še z Italijo, in nadaljnje izrinjanje Slovenije iz schengenskega območja. Kar bo ob poostreni varnostni situaciji v pogojih prihajajoče gospodarske krize prava razvojna katastrofa za Slovenijo.

Vlado Republike Slovenije zato sprašujem:

1.    Kako in kdaj bo Vlada Republike Slovenije dodatno ukrepala za ustrezno zaščito meje Republike Slovenije?

2.    Ali bo Slovenska vojska končno dobila ustrezna pooblastila za zaščito meje?

3.    Kdaj bo Vlada Republike Slovenije prenehala financirati tiste nevladne organizacije, ki usmerjajo begunce pri vdoru preko slovenske meje in jih kasneje oskrbujejo ter jim pomagajo zlorabljati azilni sistem?

4.    Ali bo in kdaj Vlada Republike Slovenije predlagala zaostritev azilne zakonodaje ter  drugih zakonov s tega področja tako, da bo preprečevala možnost nadaljnjih masovnih zlorab azilnega sistema?

5.    Kdaj in kako bo Vlada Republike Slovenije prevzela odgovornost za preprečitev sprejetja ustrezne zaostritve azilne in druge z njo povezane zakonodaje ter za sprejem pravočasnih in zadostnih ukrepov za dejansko preprečitev vdorov ilegalnih migrantov preko meje v Slovenijo in s tem za zagotovitev varnosti in zakonitosti?

Št. komentarjev: 7
 1. Samko pravi

  Žvižga še Šarcu-magarcu za to, samo da se lahko on spakuje pred kamerami…

  1. Rokovnjac pravi

   Zalostno,toda resnino!

 2. Fonaza pravi

  Sramota od sramote!

 3. aco pravi

  Že čez 10 let bo v Sloveniji že vse črno, a takrat bo Šarec že 7 let ne-premier in bo spet igral kakšnega vaškega župana…

 4. raft pravi

  Oborožite in postavite nas, nekdanje vojake JNA na to nesrečno mejo. Glejte proč 3 dni in EU bo rešena.

  1. Repincl pravi

   Raft, noz med zobe in – kolji?

 5. haapy yack pravi

  hoj
  https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/policija-bih-u-kolonama-vodi-migrante-u-kamp-nadomak-hrvatske-granice—572069.html
  Hrvaška policija v šoku. Ko se zeberejo bodo pogruntal kako jih prešvercat v slovenistan
  boditevcvetju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen