Kriminalka okoli brutalno pretepene sodnice Daniele Ružič se nadaljuje: V UKC Maribor izredni nadzor zaradi kar 5000 vpogledov v njene zdravstvene izvide!?

14

Ministrstvo za zdravje naj bi v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor zahtevalo uvedbo izrednega notranjega nadzora varstva osebnih podatkov, s čimer ugotavljajo domnevne nepravilnosti pri vpogledu v zdravstveno dokumentacijo bolnikov, piše spletni Večer in dodaja, da naj bi bil nadzor povezan s primerom pred časom brutalno pretepene sodnice Daniele Ružič, ki je napad komaj preživela.

Kot poroča časnik, naj bi posebna komisija preverjala (ne)upravičene vpoglede zdravstvenih in nezdravstvenih delavcev v zdravstveno dokumentacijo napadene mariborske sodnice, ki se je po za zdaj še nerazjasnjenem junijskem napadu ob prihodu domov zdravila v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor.

Nadzor naj bi se začel v začetku tega tedna, v mariborski bolnišnici pa so uvedbo nadzora Večeru potrdili.

Komisija, ki so jo imenovali v UKC Maribor, naj bi preverjala kar 249 strani oziroma več kot 5000 vpogledov v njene izvide. Ugotavljali naj bi, ali so zdravstveni delavci in sodelavci sodelovali pri zdravljenju pacientke oziroma ali so nezdravstveni delavci upravičeno vpogledovali v kartoteko. Po pisanju časnika naj bi preverjali obdobje enega tedna po hospitalizaciji bolnice.

Na ministrstvu za zdravje pa so za STA zatrdili, da konkretnega internega notranjega nadzora niso zahtevali, da pa so že marca vsem javnim zdravstvenim zavodom zaradi zaznanih kršitev na področju nepooblaščenih vpogledov zdravstvenih delavcev v zdravstveno dokumentacijo bolnikov poslali poziv, da v najkrajšem možnem času pristopijo k izvedbi izrednih notranjih nadzorov.

Prav tako so novembra lani vsem javnim zdravstvenim zavodom poslali dopis, v katerem so jih opozorili, da varstvo osebnih podatkov predstavlja izjemno občutljivo področje, kjer so kakršnekoli zlorabe oziroma nedovoljena ravnanja nedopustna.

Primer mariborske okrajne sodnice je junija dvignil ogromno prahu, a za zdaj ostaja neraziskan. Policija je sicer ovadila njenega partnerja, a ga je sodnica pozneje v izjavi za javnost, ki jo je STA posredovala preko svoje hčere, vzela v bran in ovadila neznanega storilca.

Kot je takrat sporočila, se partnerja ne boji in zato tudi ne potrebuje odredbe o prepovedi približevanja. Ob tem je izrazila željo, da se prenehata “gonja in klevetanje njene družine z nepreverjenim in neresničnim pisanjem.”

S Policijske uprave Maribor so takrat sporočili, da razumejo, v kakšnem položaju se nahaja oškodovanka, vseeno pa ne nameravajo polemizirati s člani njene družine ter komentirati razmer v družini. Mariborsko tožilstvo je od njih zahtevalo dopolnitev kazenske ovadbe, zato kriminalisti nadaljujejo zbiranje obvestil, preverjanje okoliščin in druge operativne ukrepe.

Št. komentarjev: 14
 1. betka pravi

  To je možno samo v YU Slovenistanu. Najprej žensko skoraj ubijejo, potem pa ima še vsak možnost šariti po njeni zdravstveni mapi. Adijo pamet!

 2. linke pravi

  policijska preiskava pa stoji! normalno ,če smo pa v udbo mafijski balkanski enklavi. reši nas samo totalna vojna.

 3. mirror pravi

  Jaz pa mislim drugače. Oblast skriva preiskavo te zadeve. Ljudje pa so radovedni zakaj in pogledajo če lahko. Pri nas se ne preganja hudodelca, ampak tistega ki je hudo delo naznanil. Vpogled v te podatke ima malo ljudi, pa še ti so iz kroga iz kroga bolnišnic, tako da ne bo težav jih najti.

 4. raft pravi

  Furs od Jureta Jankovića terja skoraj 600 tisočakov.
  —————-
  Šala mala, butasti Slovenci.

 5. raft pravi

  Čefurčica Maja Sunčćic se sprašuj kaj med dopustom počne njen nekdanji idol Janez Janša. Za vse informacije se vam pič-kohvatno zahvaljuje.

 6. raft pravi

  Zahtevajo odstranitev vseh volkov iz svojega okolja, okoljski minister Simon Zajc opozoril, da se izredni odstrel lahko odobri le, če je volk na pašniku.
  ———————-
  Kako ste kmetje nerazgledani. Minister je vendar ja v situaciji, da vaš problem z volkom razreši tisti trenutek, ko imate volka na pašniku.

 7. raft pravi

  Kar pa se tiče Danijele mislim, da je izredno fafačična in sexi. Moje mnenje je, da bodo izginili vsi njeni problemi, ko bo v njej pravi sloveski kurec.

 8. raft pravi

  po strelski tragediji v zagrebu | Zagreb | umor

  »Očitno mu je počil film, vem, da je večkrat prišel v konflikt z družino«
  ———————————
  V časopisu DELO menijo, da je nekdo, ki ubije šest ljudi človek, ki mu je pač počil film. Moje mnenje: časopis DELO, škoda, da niste takrat, ko ste še imeli denar kupili PALOMO, bi vas vsaj državljani imeli po potrebi imeli v rokah.

 9. raft pravi

  POLITIKIS, če ti moji komentarji ne ustrezajo, me od-fu-kaj tako, da bom vedel, da nisem zaželjen.

  1. Re gornjemu pravi

   Saj bi te ze zdavnaj moral!

 10. linke pravi

  pa tebe tudi re gornji

 11. raft pravi

  Raft pravi Pred 4 dnevi
  POLITIKIS, če ti moji komentarji ne ustrezajo, me od-fu-kaj tako, da bom vedel, da nisem zaželjen.

  Odgovori
  Re Gornjemu pravi Pred 1 dan
  Saj bi te ze zdavnaj moral
  ———————
  Repetaš, vidiš kako si nepomemben? Tu te nihče ne je-be.

  1. Re gornjemu pravi

   Ti se bos pa od ” pomembnosti” razpocil , bedak primitivni

 12. muco pravi

  .., štabni provokatorji so prisotni na vseh portalih, ….se razume Slovenskih,..

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen