Koprski podžupan Patrik Peroša močno pijan po avtocesti peljal v nasprotno smer več kot 20 kilometrov!

7

Koprski podžupan Patrik Peroša je v noči na četrtek po poročanju Primorskih novic močno pijan prevozil dobrih 20 kilometrov po primorski avtocesti v nasprotno smer. V Kozini so ga pričakali policisti, mu odvzeli vozniško dovoljenje in bi ga pridržali, če ga ne bi domov odpeljala njegova žena. Župan Aleš Bržan bo po napovedih ustrezno ukrepal.

Peroša, ki ga je koprski župan Aleš Bržan po prevzemu položaja postavil na mesto podžupana za šport, s katerega bi moral ob skrbi za šport tudi sam promovirati zdravo in odgovorno življenje, je v noči na četrtek pijan s primorske avtoceste najprej zapeljal proti Vipavi, ko je ugotovil napako, se je vrnil do razcepa kar v napačno smer, od Razdrtega pa je vožnjo nadaljeval po napačni smeri vse do Kozine, kjer so ga po pisanju časnika pričakali policisti.

Alkotest je po navedbah časnika pokazal, da je bil Peroša pijan, saj je v izdihanem zraku bilo 0,92 miligrama (1,91 promila) alkohola.

Župan Bržan pa je napovedal, da se bo s podžupanom pogovoril in nato ustrezno ukrepal. “Kakšni so postopki v takšnih primerih, pa se ve,” je dejal za Primorske novice in na vprašanje, ali to pomeni razrešitev, odgovoril pritrdilno.

Z dogodkom je Bržan občane seznanil tudi na svojem uradnem profilu na družbenem omrežju Facebook. Kot je zapisal, je Peroša naredil nedopustno napako, ki jo sicer iskreno obžaluje, a se zaveda, da za vožnjo pod vplivom alkohola ni opravičila, zato mu je v petek ponudil odstop s položaja podžupana.

Bržan je odstop sprejel in Perošo v ponedeljek povabil na pogovor, na katerem bosta med drugim uredila tudi primopredajo poslov. “Alkohol ostaja eden izmed glavnih dejavnikov tveganja za nastanek prometne nesreče pri nas, zato od svojih sodelavcev in še zlasti funkcionarjev občine pričakujem in zahtevam ničelno toleranco do alkohola v prometu,” je pojasnil.

Št. komentarjev: 7
 1. Gorazd pravi

  Tipičen politični povzpetniški maloumnež, ki misli, da je boga potegnil za mednožje, če je podžupan neke primorske občine…

 2. raft pravi

  Gorazd pravi Pred 1 dan
  Tipičen politični povzpetniški maloumnež, ki misli, da je boga potegnil za mednožje, če je podžupan neke primorske občine…
  ———————
  In taklile primorci se derejo tisto: Primorska je vstala. Seveda, brez svojih bab, ker jim jih takrat natepavajo šiptarji.

 3. muco pravi

  Ne no, ma j m u n je zmagal in to brez banan,…. samo MMP je večja zmaga, (MMP-mali ma li pod ga na r).
  MMP-GGM ono tele od 2xga š para miš i ć a.
  Oni pa zmaga definitivno.

 4. raft pravi

  Po aferi z klicem generalnega sekretarja LMŠ Braneta Kralja, da je Igor Šoltes dober kandidat, se ta umika iz igre.
  ————————–
  Zakaj me to spominja na fuk z oženjeno žensko?

 5. muco pravi

  Oni GGM-MMP, se pa pela ko “ve l k i”, pa tudi če ja na pu no nabit. Tak je sam reko.

 6. muco pravi

  Grem na sto pirov, pol pa gas po go ren ski avtocesti. ….JUHU!!!

 7. bruh pravi

  pomislite če bi kaj takega naredil popovićev in ne kućanov….joj kako bi rdeči pra sci in svi nje ter banda 571 cvilili ..tedne in tedne…mesece in mesece…ajd

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen