Župan Arsenovič nadaljuje z balkanskimi manirami: redarja, ki mu je napisal kazen, pričakal z dvema sodelavcema in mu težil “kaj lahko naredimo”!?

9

Mariborski župan Saša Arsenovič je danes potrdil, da je prejel kazen za napačno parkiranje svojega skuterja pred občinsko stavbo in jo je tudi že plačal. Zavrnil pa je medijske navedbe, da je vodstvo občine zaradi tega izvajalo pritisk na mestnega redarja.

Arsenovič je v današnji izjavi za medije povedal, da je od redarja želel samo pojasnilo, saj je sam menil, da je parkiral pravilno. “Vprašal sem ga, kaj je bilo narobe, da bi vedel za drugič, in razložil mi je, da nisem imel na vidnem mestu dovolilnice za parkiranje na tem mestu,” je povedal.

Po njegovih ocenah je bilo njegovo ravnanje ustrezno. “Redar je zelo zavzeto opravil svoje delo. Župan je enak kot vsi ostali občani in se bori za to, da bi bilo mesto urejeno. Potem ko sem videl, kaj je narobe, sem kazen plačal in mislim, da je s tem ta poletna tema zaključena,” je dejal.

Je pa ob tem dogodku ugotovil, da mesto nima primerno urejenega parkiranja za skuterje. “V novi prometni študiji bomo morali misliti tudi na to,” je dejal. Da bi se poskušal izogniti plačilu kazni, je označil za “čisto izmišljotino”, enako tudi informacijo, da naj bi že pred tem dobil kazen za napačno parkiranje avtomobila na Vojašniškem trgu.

O obeh primerih je v današnji izdaji poročal časnik Večer. Kot je časniku sporočil občan, ki je bil priča dogodku, je župan minuli četrtek pred občino nepravilno parkiral svoj skuter na pločniku pred glavnim vhodom v občinsko stavbo v Ulici heroja Staneta. Nepravilno parkirano vozilo je med nadzorom opazil eden od redarjev in na skuter zaradi parkiranja na mestu, ki je rezervirano za vozila z dovolilnicami, nalepil obvestilo redarstva o prekršku.

Nato pa so se začeli pritiski. Redarja naj bi nato po pisanju Večera poklical vodja redarjev Igor Rep in zahteval, da se vrne pred občino, tam pa so ga pričakali vodja Medobčinskega inšpektorata in redarstva Ivan Kobal, pomočnica direktorja mestne uprave Mateja Cekić in župan Arsenovič. Slednji naj bi se bil pozanimal, “kaj lahko v tem primeru naredimo”. Cekićeva pa naj bi dejala, da bo sama poslala ugovor na redarstvo, kjer naj bi nato zadevo uredili brez problema. Na županovo očitno nezadovoljstvo je redar vztrajal pri izrečeni kazni, saj je bil prekršek že storjen, umik kazni pa bi pomenil neenakopravno obravnavo župana v primerjavi z občani. Seveda je zelo žalostno, da se je celoten vrh mestne uprave spravil na redarja, ki je samo opravljal svoje delo.

Odzval se je tudi mag. Dejan Kaloh, poslanec SDS in predsednik MO SDS Maribor, ki je na Twitterju zapisal: “V @SDS_Maribor obsojamo samopašno obnašanje župana Arsenoviča! S celotnim vrhom mestne uprave vršiti pritisk na redarja, ki je samo opravljal svoje delo, je nevredno župana štajerske prestolnice. #Maribor NI #Teksas”

Nedavno naj bi Arsenovič po poročanju Večera prejel tudi kazen zaradi nepravilnega parkiranja svojega avtomobila na Vojašniškem trgu, ki jo je po pisanju časnika poravnal v zakonskem roku. (sta/ured)

Št. komentarjev: 9
 1. Marko pravi

  Balkanec kot balkanec, to si še bodo Mariborčani kupili pameti s tem bedakom, ki mu je Zoki vzornik…

 2. Rokovnjac pravi

  Ulica heroja Staneta,pr mej dus,ce se ne morete znebit teh oslarij,potem vam ni pomoci!

 3. Žare pravi

  Polpismeni arsenović seveda ne zna brati niti mestnih odlokov in tak bi rad vodil drugo največje mesto…

 4. bruh pravi

  komunistićni zločinski nestrpni ogabni MAFIJSKI enoumni in hinavski kućanivi levićarji…..ali na kratko smrdeči jugpra sci in jugosvi nje…ajd…nič novega..

 5. raft pravi

  tdc

 6. raft pravi

  Rokovnjac pravi Pred 13 ur
  Ulica heroja Staneta,pr mej dus,ce se ne morete znebit teh oslarij,potem vam ni pomoci!
  ——————–
  Res je žalostno in sramotno, da na mariborsko pokopališče Dobrava do spomenika vseh žrtev vojn, torej tudi po vojni pobitih 15.000 do 20.000 ljudi prideš, ko greš po mariborskih ulicah poimenovanih po njihovih morilcih.

 7. haapy yack pravi

  hoj
  Maribor in Celje sta pobratina saj oba ležita na kosteh pomorjenih.
  boditevcvetju

 8. Klemen pravi

  Mariborčani so se pač še enkrat več nasankali 🙂

 9. Jakec pravi

  Veliko bilo potrebnega urediti, na občini Maribor. Potrebno bi bilo napisati pravila izaposlenih-od župana navzdol,kako morajo spoštovali osnovna pravila itd. Tudi izven zgradbe v okolici zgrabe itd.KaJ PA SE TEGA PRIMERA TIČE O PREKERŠKIH ŽUPANA IN OBNAŠANJEM IN GROŽNJE S NJEGOVE STRANI ITD. V takem primeru bi morala obstajati ,…medobčinska 10.članska skupina iz večina občin po sloveniji, ki bi ocenili početje župana-županov. Na podlagi teh ugotovitev in če bi presegale večina zakonov ,…BI SE GA TAKOJ odstavilo itd…..ter bi prevzel njegov namestnih itd……lp

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen