Veliki načrti Mercatorja: Zaradi odličnih poslovnih rezultatov bo že v letošnjem letu postal del skupine Fortenova

0

Maksim Poletajev, predsednik upravnega odbora Fortenove včeraj v intervjuju za Večernji list ni skoparil s pohvalami za našega največjega slovenskega trgovca. Presenetljivo je napovedal, da bo zaradi odličnih poslovnih rezultatov Mercator že v letošnjem letu postal del skupine Fortenova.

Spomnimo, skupina Fortenova skrbi za zdravi del poslovanja hrvaškega Agrokorja. Poletajev je v intervjuju pohvalil poslovne rezultate skupine Mercator, ki je v zadnjih dveh letih podvojila svojo dobičkonosnost, zvišala svojo učinkovitost in kot ključno – uspešno nadaljuje svoje razdolževanje. Odzval se je tudi že predsednik uprave Mercatorja Tomislav Čizmić, ki je izrazil zadovoljstvo, da tudi »vodstvo Fortenove prepoznava pozitivne premike v poslovanju skupine Mercator, še posebej v Sloveniji in tudi v Srbiji«. Dodal je, da seveda »prva prioriteta Mercatorja ostaja prenos družbe na Fortenovo, ob hkratni nadaljnji rasti in razvoju skupine«.

Skupina Mercator v zadnjih dveh leti občutno znižuje svojo zadolženost. Ob tem pa je lani uspešno sklenila program prodaje nepremičnin, kar je rezultiralo v zvišanju EBITDE za več kot 17%.  Mercator sicer načrtuje, da se bo v letošnjem letu razmerje med dolgovi in EBITDO znižalo celo pod 5%.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen