V spopadu tolp v brazilskem zaporu ubitih 52 ljudi, od tega 16 obglavljenih

0

V zaporu Altamira na severu Brazilije je bilo danes v spopadu več rivalskih tolp ubitih najmanj 52 zapornikov, so po poročanju tujih tiskovnih agencij potrdile tamkajšnje oblasti. V večurnem spopadu je bilo 16 zapornikov obglavljenih, je potrdil predstavnik zapora v brazilski zvezni državi Para.

Spopadi v močno prenatrpanem zaporu so izbruhnili zjutraj po lokalnem času v zaporu Altamira, končali pa so se po petih urah. Zaporniki so za talca vzeli dva paznika, ki pa so ju nato izpustili.

Posnetki nadzornih kamer prikazujejo gost črn dim, ki se vije iz dela stavbe, in zapornike, ki sedijo na strehi. Nekatere žrtve so umrle zaradi zadušitve, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V spopadih med tolpami je bilo v mesecu maju v zaporih v brazilski zvezni državi Amazonas ubitih najmanj 55 ljudi. Večina žrtev je umrla zaradi zadušitve, je takrat potrdila zvezna vlada, ki je poslala okrepitve za povečanje varnosti v zaporih.

V brazilskih zaporih je približno 708.000 zapornikov, kar je skoraj 300.000 več, kot je njihova uradna zmogljivost. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen